24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2

Erdemli'de Binlerce Aşure Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdemli'de Binlerce Aşure Dağıtıldı
Abone ol
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Özel Aşure Programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Özel Aşure Programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da katılara vatandaşlarla sohbet etti.

Erdemli Cumhuriyet Meydanında Aşure programı düzenlendi. Onlarca kazanda pişirilen aşureler vatandaşlara ikram edildi.

Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasından sonra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu vatandaşlara seslendi.

Konuşmaların ardından hafızlar Osman Sabah ve Muhammed Cemal tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Programın son bölümünde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sahneye çıktı ve meydanı dolduran binlerce kişiye sunum yaptı.

Bu tür etkinliklerin en büyük özelliğinin birlik ve beraberliği tesis etmesi olduğunu belirten Mükerrem Tollu, gecede vatandaşlara seslendi. Ülkenin zor günler geçirdiğinin altını çizen Tollu, “Yüce Yaradan birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.



Millet olarak sımsıkı bir arada olmanın şu günlerde de daha da önemli olduğunu vurgulayan Tollu, bugün Ortadoğu ülkelerinde yaşanan karmaşa durumunu örnek göstererek ibret alınması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların muharrem ayını kutlayan Tollu, bu tür önemli günlerin dini ve sosyal anlamda insanları birleştirdiğini ve bu yüzden de belediye olarak bu tür programlara örnek verdiklerini söyledi.

En önemli şartın birlik ve beraberlik olduğu vurgusunu bir kez daha yapan Tollu, “bu memleketin sokaklarında yürüyoruz, her gün karşılaşıyor, selamlaşıyoruz. Siyaset yapacağız diye birbirimize küsmemizin, kırılmamızın bir anlamı yok.

Seçim sathında insanlar özgür iradeleriyle oylarını istediği yerlere verirler. O seçim zamanında olacak bir şey fakat şimdi ülkemiz zor durumda. Bizin bir arada olmamız lazım. Buna dikkat edelim. Ayrıca biz yaptığımız hizmetlerle sizlerin karşısına gururla çıkıyoruz. Biz seçimlerde Cenab-ı Hakk’a “rakiplerimizden bu kenti bizden daha iyi yönetecekse, seçimi kazanmayı onlara nasip et” diye dua ettik. Fakat önemli olan şu: Bugün Irak’a gidin, Suriye’ye gidin ve bu durumdaki başka bir yere. Sokakları altından olsa, kaldırımları altından olsa neye yarar? En iyi hizmetleri alsalar neye yarar? İşte bu yüzden birlik ve beraberliğimize zarar getirmeyelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Belediye Başkanı Tollu’dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu sahnede vatandaşlara bir konuşma yaptı. Konuşmasında vatandaşların muharrem ayını kutlayan Özsu, aynı zamanda Muharrem ayı münasebeti ile dua etti.

Muharrem ayının hicri yılbaşı olduğunu söyleyen Özsu da, Başkan Tollu gibi birlik ve beraberlik çağrısı yaparak programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özsu konuşmasında ağırlıklı olarak iyi dileklerde bulunurken, bu ay ve bunun gibi özel gün ve ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, mübarek günlerinin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Özsu, vatandaşların muharrem ayını tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.



Konuşmaların ardından sahneye Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu çıktı. Vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiği programda Hatipoğlu sunumuyla insanları memnun etti. Erdemli Belediyesine ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden Hatipoğlu, programda dini bilgiler aktardı. Böylesine güzel bir kalabalığa hitap etmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Hatipoğlu yeni gelen nesilden umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Program sonrasında Belediye Başkanı Tollu ve İlçe Başkanı Özsu, Hatipoğlu’na İstiklal Marşının yazılı olduğu bir biblo ve Türk bayrağı armağan ettiler. Vatandaşlar da düzenlenen bu programdan memnun kaldıklarını ve emeği geçen herkese başta Başkan Tollu’ya teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar