25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

Erdemli Belediyesi Bayrama Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdemli Belediyesi Bayrama Hazır
Abone ol
Erdemli Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarını tamamladı.
Erdemli Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşların rahat bir bayram geçirebilmesi için her türlü tedbirin alındığını kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaşanabilecek olası bir sorunda Erdemli Belediyesinin bayram boyunca her gün 24 saat görevi başında olacağını bildirdi.

Vatandaşların 444 5 609 numaralı telefondan iletişim kurabileceklerini belirten Tollu, ayrıca tüm vatandaşların bayramını kutladı.Belediyeden yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için ilçe genelinde her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Erdemli’de çevre yolunda sanayi sitesi tarafında kurban satış yerlerinin kurayla belirlendiği bildirildi. Erdemli’de çevre yolu üzerinde toptancı halinin karşısında bulunan mevcut mezbahayla birlikte büyükşehir belediyesi tarafından üniversite üstünde bulunan kapalı pazar yeri önünde ve Aydınlar Mahallesinde birer mobil mezbaha kurulacağı bildirildi. Mezbahada vatandaşlar için ücretsiz kesim yapılacağı ifade edilirken, ilçede bulunan oto yıkama işletmeleri de kesim yeri olarak hizmet verecek.

TEDBİRLER ALINDI

Çevre kirliliği ve temizlik konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belirlenen kesim yerleri haricinde kesime izin verilmeyeceğini, kurban atıklarını gelişigüzel atılmasına müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda kontrollerin belediye ekiplerince bayram boyunca yapılacağını dile getirdi. Kurban satış yerleri haricinde de başka yerlerde satış yerlerinin de yasak olduğunu belirten Tollu, mevcut satış ve kesim yerlerinde ise vatandaşlar için su, wc, poşet gibi ihtiyaçlarını karşılanabilecek seyyar donatıların kurulduğunu kaydetti. Erdemli’ye bağlanan mahallelerde de de gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Tollu, ayrıca gıda satışı yapan yerlerde de denetimlerin bayram sonuna kadar arttırılarak devam edeceğini vurguladı. Kurban satış yerlerinin kura ile belirlendiğini bildiren Tollu, vatandaşlara sorunsuz bir bayram geçirmeleri için uğraştıklarını söyledi.

24 SAAT GÖREV

Belediye ekiplerinin bayram boyunca 24 saat görevi başında olacağını ifade eden Tollu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacı ile her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, olası bir sorun ya da öneri durumunda vatandaşların, Erdemli Belediyesi’ne ait 444 0 5 609 ve 515 1858 numaralı iletişim merkezinden 24 saat boyunca ulaşabileceklerinin altını çizdi.

BAŞKAN TOLLU BAYRAMI TEBRİK ETTİ

Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmasında yüce dinimizin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği öneme değinen Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cenabı Hakka binlerce şükürler olsun ki bizi maneviyatın doruğuna ulaştıracak olan sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneğini yaşayacak olduğumuz mübarek Kurban Bayramına bizleri ulaştırdı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan bizleri huzura kavuşturması için Cenabı Hakka binlerce niyaz ediyoruz. Biz gerçekten şanslı bir milletiz. Cenabı Hakkın rızasını kazanan, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan bir milletiz. Bunun en güzel örneği Kurban Bayramı münasebetiyle dünyadaki tüm mazlumlara yardım eli uzatmamızdır. Büyük devlet olmanın büyük millet olmanın gereği budur. Kestiğimiz kurbanların etlerinden bu dünya insanları da Kurban Bayramı vesilesiyle faydalanacaktır. Bayramın en güzel yanı da bu olsa gerek.” En güzel sosyal adaleti ve yardımlaşmayı İslam dininin uyguladığına vurgu yapan Başkan Tollu, sözlerini “Olan insanın olmayana yardım ettiği sadece bizim dinimizde ve geleneklerimizde var. Bu vesileyle herkesin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” diyerek sonlandırdı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar