29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Büyükşehir’den “Mersin Limonata Festivali”Ne Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den “Mersin Limonata Festivali”Ne Destek
Abone ol
“Mersin Limonata Festivali” Komitesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Mersin Limonata Festivali” Komitesi, MersinBüyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer’i ziyaret etti.

Önümüzdeki yılın Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan festivale  destek vereceğini dile getiren Başkan Seçer, Mersin’e yakışır, modern ve çağdaş etkinliklerin her zaman içinde olacaklarını ifade etti.

Limonata Festivali’nin zamanla etkin, Türkiye’nin, belki de Avrupa’nın konuştuğu çok daha büyük festivaller haline getirilebileceğini belirten Seçer, festival komitesi ile birlikte çalışması için bir temsilci görevlendirerek, “Hakikaten festival tadında bir festivalin içerisinde olmak isteriz. Bu noktada bizler de bir temsilci verebiliriz. Arkadaşlarımız ile bir çalışma olabilir. Nisan ayı uzun gibi görünse de bu tip hazırlıklar için 9 ay süratle geçer. İyi çalışılırsa ben olabileceğini düşünüyorum. Bizler bu çalışmalara da katkı yapacağız, sizleri olanaklarımızdan faydalandıracağız. Yeter ki sonuç alalım” dedi.

Seçilen temanın Mersin’e uygun olduğunu vurgulayan Seçer, “Burası önemli bir narenciye üretim merkezi. Türkiye’nin en önemli limon üretim bölgesi. Hatta dünyanın sayılı limon çeşitlerinin ya da kalitede limon üretildiği bir hinterlant. İyi bir seçim diye düşünüyorum tema olarak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, “Mersin Limonata Festivali”ne destek olacak. Mersin Limonata Festivali” Komitesi, 2020 yılının Nisan Ayı'nda gerçekleştirilmesi planlanan festivale destek istemek için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Mersin Limonata Festivali Komite Başkanı Prof. Dr. Kemal Bilir, Mersin Baro Başkanı ve aynı zamanda Mersin Limonata Festivali Komite Başkan Yardımcısı Bilgin Yeşilboğaz,  festivalin Koordinatörü, gazeteci  Fatih Alkar ve komite üyeleri yer aldı.

Ziyarette “Mersin Limonata Festivali” komite üyeleri, Başkan Seçer’den destek talebinde bulundu. Başkan Seçer de Mersin’i bir festival şehri haline getirmek istediklerini belirterek, festivale destek vereceklerini vurguladı. Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın konuşacağı festivalleri hayata geçirmek istediklerini belirten Başkan Seçer, önemli bir narenciye üretim merkezi olan ve limonun yüzde 70'inin üretildiği Mersin'de böyle bir festivalin yapılmasına sıcak baktıklarını söyledi. Seçer, ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan bir personeli de festival komitesine destek vermesi için görevlendirdi.

“Biz istiyoruz ki Mersin bir festival kenti haline gelsin”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, kentte etkin festivallerin yapılması gerektiğinden söz ederek, “Biz istiyoruz ki Mersin bir festival kenti haline gelsin. Ama bu demek değildir ki her aklımıza gelen temada, iyi düşünülmeden, hesap edilmeden, el yordamıyla bir şeyler yapalım. Ben istiyorum ki festival yapalım, az sayıda yapalım, ama etkin festivaller yapalım. Bunların tanıtımını doğru yapalım, altını iyi dolduralım. Temel amaç burada, bir kentin tanıtımına katkı sunmak” dedi.

“Avrupa’nın konuştuğu çok daha büyük festivaller haline getirmeniz mümkün”

Festivalde önemli olanın, kentin tanıtımı kadar insanları çekmek ve o etkinliğe getirmek olduğundan da söz eden Başkan Seçer, “Bunun için de kullanacağınız temalar önemli. Cazip olmalı. Burada sağlayacağınız etkinlikler son derece önemli. İnsanlar buraya gelmeli. Sonuç olarak da etkin, Türkiye’nin konuştuğu belki de Avrupa’nın konuştuğu çok daha büyük festivaller, artık rüştünü ispatlamış, dünyanın konuştuğu festivaller haline getirmeniz mümkün. Bu seçtiğiniz tema Mersin’e uygun bir tema. Burası önemli bir narenciye üretim merkezi. İyi bir seçim diye düşünüyorum tema olarak. Bunun içini doldurmak komitenin, sizlerin görevi. Önemli olan bizim bu işin neresinde olacağımız” diye konuştu.

“Festival tadında bir festivalin içerisinde olmak isteriz”

Sıkıntıların olduğu ya da iyi çalışılmamış, konusuna hakim ve yetkin olmayan insanların hazırladıkları festivallerin kaynak israfından başka bir şey olmadığını vurgulayan Seçer, her kaynağı çok değerli bildiklerini ve belediye olarak çok rasyonel kullanmak istediklerinin altını çizdi. Başkan Seçer, “Hakikaten festival tadında bir festivalin içerisinde olmak isteriz. Uygun olan her türlü bu tip etki getirecek festivallere ya da etkinliklere biz destek oluruz. Bu noktada da biz bir temsilci verebiliriz. Bunu yapacaksak zaten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yapabiliriz. Arkadaşlarımız ile bir çalışma olabilir. Biz de elimizi taşın altına koyalım ama bazı beklentilerimiz olacak belediye olarak. Bu işin içinde olma, halkın bunu bilmesi, görmesi, takdir etmesi de bizim için önemlidir. Çünkü sonuç almamız önemlidir. Bunlar hesaplanır. Herkes üzerine düşeni yapar. Biz uygun gördük, üzerimize düşen budur ve bunu yapacağız dediğimiz zaman bunu hakkıyla ve edebiyle yaparız. Onda kimsenin bir endişesi olmasın” dedi.

“Müzik, eğlence olsun, biz her türlü imkânı sağlarız”

Başkan Seçer, Mersin Limonata Festivali’nin sürdürülebilir olmasının da önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bizden yana buradan rahat çıkın ama yeter ki ayakları yere basan, daha sonra da sürdürülebilir olsun. Çünkü bu işler bir yıllık olmuyor. Emekleme süreci vardır. Belki bu yıl aksaklıklar olur, gelecek yıllarda biraz daha derken kadro da zenginleşir. Kentin inanacağı bir festival olması lazım. Böylece çok daha fazla destek alırsınız. Cıvıl cıvıl bir festival olsun. Müzik eğlence olsun, biz her türlü imkânı sağlarız. Mersin çağdaş bir kent, modern bir kent. Deniz kenti, doğa kenti, kültür kenti, medeniyet kenti, her şey var burada. Buna uygun bir şey olmalı. Gelecek olan insan müzik dinleyecek, içki içecek, eğlenecek, bağırarak şarkı söyleyecek. Özgürce sokakta gecenin bir yarısına kadar dolaşacak. Kalacak yeri olacak, para harcayacak. Bakış açısı hayatta bu. Nisan ayı uzun gibi görünse de bu tip hazırlıklar için aslında kısa sayılmaz ama 9 ay süratle geçer. İyi çalışılırsa ben olabileceğini düşünüyorum. Kurumları da katmak gerekir. Bir temsilci verelim. Daire Başkanımızla da görüşün. Bilgim dâhilinde eğer uygunsa sizin için de, çalışmaları beraber yürütün biz de katkı yapacağız, olanaklarımızdan faydalandıracağız. Yeter ki sonuç alalım. Biz hem orada sonuç almak isteyeceğiz.”

Prof. Dr. Bilir: “Bir Mersin limonatası neden yok dedik”

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Mersin Limonata Festivali Komite Başkanı Prof. Dr. Kemal Bilir, Mersin’in birçok cari ürününün katma değer ile Türkiye’ye kazandırılmadığından söz ederek, “Esasen kalkınma tarımdan başlar. Yani tarım endüstrisi çok önemli. Burada da Fatih Bey’in ‘Bir Mersin limonatası neden yok?’ sorusunu ısrarla sormasının beraberinde de bir Mersin limonatası ürünü de gerçekleştirildi. Aksaray’da üretiliyor şu an için ama Bursa’da bu kadar güçlü bir limonata bankası varken, limonun yüzde 70’ini üreten Mersin’de bu ürüne dayalı katma değerli ürünlerin olmaması gerçekten bir sorun. Bu anlamda da belki yapılabilecek ve alınacak çok ciddi yollar var. Beraberinde de bunu bir festivale dönüştürebilir miyiz tartışmaları da yaptık. En sonunda da bunu bir Limonata Festivali olarak tanımladık” dedi.

Yaklaşık 2 aydır sivil toplum örgütleri ile görüştüklerini ve festivalin tanıtılması için, bugüne kadar ziyaret ettikleri tüm sivil toplum örgütlerinin çok büyük destek verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Bilir, “Buradan onlara da çok teşekkür ediyorum. Onlardan aldığımız moralle en son belediye başkanımıza gelelim, projeyi ona da anlatalım ve onun da desteğini alırsak inşallah hayata geçiririz diye planlıyorduk. Eğer desteğiniz de olursa önümüzdeki yılın Nisan Ayı’nda ilk defa çok kapsamlı, çok katmanlı, içerisinde bir Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek dünyanın en büyük limonatası yaklaşık 16 tonluk bir limonatadan bahsediyoruz. Geçen yıl benzer bir rekoru Ankara’da baklava ile kırdılar. Dünyada trend oldu. Yapacağımız festival de Mersin’in ögelerini içinde barındırsın istiyoruz. Şehrin hareketsizliğini ve ticareten geri kalmışlığını ortadan kaldırabilecek bir festivale dönüştürebiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin ardından festival komitesi tarafından Başkan Seçer’e ‘Mersin Limonata Festivali’ yazılı tişört, şapka ve plaket hediye edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar