25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6

Başkan Tollu’dan Kadınlar Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tollu’dan Kadınlar Günü Mesajı
Abone ol
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajına “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisi şerifini hatırlatarak başlayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan ve geleceğimizin teminatı olan tüm kadınlarımıza minnettarız” dedi.
 
Dünya 8 Mart Kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mesajında kadınların önemine vurgu yaptı. Özellikle de kadına şiddetin son günlerde arttığına dikkat çeken bunun toplumsal bir bilinçlenmeyle, toplumsal ve geleneksel öğretilerle çözülmesi gerektiğini söyledi. Türk gelenek ve göreneklerinde bırakın kadına şiddeti, kadının saçının teline bile zarar gelmemesi için, kadının her daim önde olması için önemli fikirler, uygulamalar ve fırsatlar yaratıldığını belirten Tollu, “Anadolu’da, Ahilik teşkilatına konumlandırılmış Bacıyan-i Rum yani Anadolu Kadın Birliği adı altında bir gerçek vardır önümüzde.

Birçok Batılı araştırmacı, o yıllarda Anadolu’da kadınların bir sivil toplum kuruluşu kurmalarına hâlâ akıl sır erdirememişlerdir. Daha sonra; tüm dünyanın karşısında diz çöktüğü Cengizhan’ın kadına bakış açısı şu şekildedir: Bir gün Cengiz Han, tüm hanları toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş; Cengiz Han, hanlarına: 'Ben Hanlar Han’ı Cengiz Han, hepinizin hanıyım' sonra eşini göstererek; 'Bu da benim Han'ım!' demiş. İşte erkeklerin “eşim” anlamına söyledikleri “hanım” kelimesi buradan gelmektedir. Tüm bu örnekler bizim millet olarak kadına verdiğimiz değerin en önemli örnekleridir” dedi.

Diğer yandan İslam dininin kadına çok büyük önem verdiğini kaydeden Tollu, “İslamiyet’ten önce uğursuz sayıldıkları için diri diri gömülen kız çocukları; İslamiyet’in ışığıyla “Cennet anaların ayakları altındandır” anlayışının hâkim olduğu bir değere yükselmişlerdir. Genel olarak baktığımızda kadına şiddet bizim ne dinimizde ne de Türk gelenek-göreneklerimizde yer alan bir durum değildir. Bu noktadan hareketle bu konunun çözümüne ilişkin çareler aramak gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Tarihte Türk Kadının farklı bir yeri olduğuna değinen Tollu mesajını şöyle sürdürdü: “Tüm dünya kadınları içerisinde Türk kadının yeri asla doldurulamaz. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan ve geleceğimizin teminatı olan kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Dünyanın her yerinde anneler en kutsal varlıktır ancak Türk analarının cefakârlığı, Türk kadının çilesi ve inancı her zaman takdir görmüştür. Tarihin her döneminde Türk Kadını sergilediği üstün gayretle herkesi kendisine hayran bırakmıştır. Onlar bizim en kıymetli varlığımızdır.”

Başkan Tollu, mesajını tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü gönülden kutluyorum diyerek sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar