20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Başkan Tollu Konserleri İptal Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tollu Konserleri İptal Etti
Abone ol
Erdemli Belediyesince gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninin konser bölümleri, Silifkeli Şehit Barbaros Yılmaz’a hürmet gerekçesiyle, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından iptal edildi. Başkan TOLLU'nun bu davranışı vatandaşlar tarafından takdir edildi.
Erdemli Belediyesince gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninin konser bölümleri, Silifkeli Şehit Barbaros Yılmaz’a hürmet gerekçesiyle, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından iptal edildi.

Başkan TOLLU'nun bu davranışı vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Erdemli’de geçtiğimiz Pazar günü belediye hizmetlerinin tanıtımıyla ilgili açılış ve temel atma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra okunan Kuran-ı Kerim ile başlanan program, konuşmalarla sürdü.

Konuşmaların ardından protokol tarafından yeni hizmetlerin açılış kurdelesi kesildi. Burada bir kez daha eline mikrofonu alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, önceki gün şehit düşen Silifkeli Barbaros Yılmaz’ın aziz hatırası için, hürmeten Atilla Yılmaz ve Muazzez Ersoy konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

TOLLU: “YÜZÖLÇÜMÜ 62 BUÇUK KAT BÜYÜDÜ”

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte ilk konuşmayı Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptı. Belediye hizmetlerinin vatandaşların mutluluğu için yapıldığını ifade eden Başkan tollu, Erdemli’nin kendi dönemlerinde hizmete doyduğunu ve bu durumun bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Özellikle de büyükşehir yasası ile 12 olan mahalle sayısının 71’e çıktığını, belde ve köylerin kapanarak kendilerine bağlandığını belirten Tollu, yüzölçümünün de 62 buçuk kat büyüdüğünü vurguladı. İller bankası gelirlerinin nüfus oranında belirlendiğinin altını çizen Tollu, “dolayısı ile nüfusu bizden çok olan ve buna karşın yüzölçümü bizden küçük olan ilçeler, yüzölçümüne göre bizlerden daha az bir alanda hizmet vermektedir fakat nüfusları çok olduğu için daha çok pay almaktadırlar. Bizde ise durum tersidir. Nüfus oranına göre daha az pay alıyoruz ve diğer ilçelere göre daha fazla bir alana hizmet veriyoruz” dedi. Bu doğrultuda hizmet vermeye gayret ettiklerini kaydeden Tollu, “fakat bu tür durumları mazeret olarak kabul etmiyoruz. Bugüne kadar bu tür olumsuzluklara rağmen Erdemli için en iyisini yaptık; kimse merak buyurmasın bundan sonra da en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TOLLU: “TARİHİN EN BÜYÜK HİZMETLERİ BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILIYOR”

Bugüne kadar yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Tollu, özellikle de kendilerine bağlanan köy ve beldelerde çok büyük bir hizmet hamlesi başlattıklarını dile getirdi. Bu yerlerin tarihlerinde aldıkları hizmetlerden çok çok daha fazlasını 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede kendi dönemlerinde aldıklarına vurgu yapan Tollu, bundan çok daha iyisini yapacaklarını da sözlerine ekledi. Açılışını yaptıkları 31 yeni hizmetin ve önümüzdeki 2 buçuk yılda yapacakları 16 yeni projenin herkese hayırlı olmasını dileyen Tollu, emeği geçen herkese de teşekkür etti. Tollu, ayrıca bu hizmetlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ayrım gayrım olmadan, birlikte hareket ederek yaptıklarını söyledi.

TOLLU: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN BURADAYIZ”

Önceki gün Erdemli ve Silifke’nin ortak şehidi olduğunu duyuran Tollu, “Barbaros Yılmaz kardeşimiz hem Erdemli ile hem de Silifke ile bağı olan bir kardeşimizdi. Hain saldırılarda şehit düştü. Allah’tan rahmet, yüce Türk Milletine de sabırlar diliyorum” dedi. “Bugün bu topraklarda özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu bu vatanın kurtuluşu için gözlerini kırpmadan şehit düşen vatan evlatlarına borçluyuz” diyen Tollu, Türk Milleti olarak her zaman bir arada olmanın, daha çok kenetlenmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Tollu, konuşmasının sonunda tüm şehitleri ve ahrete intikal etmiş tüm gazileri minnet ve özlemle andıklarını belirtti.

BAŞKAN KOCAMAZ: “BİRLİKTE HİZMET EDİYORUZ”

Başkan Tollu’nun ardından konuşan Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşmasında hem birliktelik hem de daha çok hizmet vurgusu yaptı. Erdemli’de Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun çok büyük hizmetlere imza attığını belirten Kocamaz, hep birlikte el ele vererek tüm Mersin’de, Mersin tarihinin en iyi hizmet atağını başlattıklarını söyledi. Hem Erdemli’de hem de diğer ilçe ve Mersin merkezinde büyük projelere imza attıklarını kaydeden Kocamaz, Erdemli Belediyesi ile birlikte bundan sonra da güzel çalışmalara yapacaklarını ifade etti. Erdemli’nin ve Silifke’nin şehidinin olduğunu söyleyen Kocamaz, bu ülkenin geleceği için çalıştıklarını bir yandan da yine bu ülkenin geleceği için şehit düşen tüm şehitler için üzüldüklerini dile getirdi. “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine, hemşerilerimize ve Yüce Türk Milletine sabırlar diliyorum. Bu evlatların hakkı ödenmez” diyen Başkan Kocamaz, daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet ederek sözlerini sonlandırdı.

MHP’Lİ ŞİMŞEK: “ERDEMLİ ÇAĞ ATLAMIŞTIR”

Burhanettin Kocamaz’ın ardından Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek de bir konuşma yaptı. Şimşek konuşmasında Erdemli’ye daha önceleri de çokça geldiğini fakat Mükerrem Tollu Başkan zamanında Erdemli’nin hizmet noktasında çağ atladığı söyledi. MHP’li belediyeciliğin başarısı olarak bu durumu yorumlayan Şimşek ayrıca şehit Barbaros Yılmaz ve diğer şehitler için dua ederek; yaşanan terör olaylarının bir an önce sonlandırılması gerektiğini, bu konuda ne yapılması gerekiyorsa acilen yapılması gerektiğini vurguladı. Şimşek, yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu hizmetlerin Erdemli’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNAL: MHP’Lİ BELEDİYELER ÇOK BAŞARILI

Programda son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Mehmet Günal bir konuşma yaptı. Günal konuşmasına MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek başladı. Türk Milletinin bugün daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Günal, herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Yıllardır mücadele ettikleri terör belasına bugün yenilerinin eklendiğini hatırlatan Günal, tüm şehitleri rahmetle andıklarını beyan etti. Hizmet konusunda MHP’li belediyelerin son derece başarılı olduklarına dikkat çeken Günal, milli hassasiyetleri yüksek olan bir hareketin mensuplarının da bu şiarda hizmet ettiklerini söyledi. Kendisinin de bir Yörük olduğunu, Toroslar’ın eteklerinde yetiştiğini ve Erdemli ile ortak bağlarının olduğunu ifade eden Günal, aynı yörenin çocukları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerle ilgili meşhur sözünde bahsettiği Toroslar’da tüten çadır dumanı ile her zaman gurur duyduğunu kaydetti. Günal da konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik çağrısı yaparak yeni hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu tebrik etti.

BAŞKAN TOLLU KONSERLERİ İPTAL ETTİĞİNİ DUYURDU

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte sahneye çıkarak açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra mikrofonu alan Belediye Başkanı Tollu vatandaşlara, şehit Barbaros Yılmaz’ın aziz hatırasına hürmeten programın konser bölümlerini iptal ettiğini duyurdu. Tollu, “gönül isterdi ki; bu güzellikleri hep birlikte eğlenerek birlikte açalım ama şehidimiz var. Muazzez Ersoy ve Atilla Yılmaz konserlerini şehidimize saygı amacıyla iptal ediyoruz. Anlayışınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Program mütevazı bir şekilde icra edilirken, Erdemli Belediyesi aldığı kararla, programın hiçbir yerinde müzik çalınmadı. MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Hakan Ak, MHP Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar ve basın mensuplarının da katıldığı etkinlikte konserlerin ileri bir tarihe erteleneceği duyurularak program sonlandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar