19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3404
EURO35.1706
ALTIN2240.9

Başkan Seçer: “Verdiğimiz Sözleri Harfiyen Yerine Getireceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer: “Verdiğimiz Sözleri Harfiyen Yerine Getireceğiz”
Abone ol
Mezitli'de birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen kahvaltıya katılan Başkan Seçer, hem Mezitli ilçesi muhtarları ile hem de partisinin il ve ilçe üyeleri ile bir araya geldi.

Mezitli'de birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen kahvaltıya katılan Başkan Seçer, hem Mezitli ilçesi muhtarları ile hem de partisinin il ve ilçe üyeleri ile bir araya geldi.

Muhtarlara seslenen Başkan Seçer, “Muhtarlarımız ve Mersin halkımız rahat olsunlar. Bizim sözümüz söz. Verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getireceğiz” dedi. Seçer, Mezitli halkının yıllardır beklediği Mezitli Arıtma Tesisi’nin de Eylül ayında açılacağını müjdeledi.

MersinBüyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, Mezitli İlçesi muhtarları ve CHP Mezitli İlçe Örgütü yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.  Mezitli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Seçer, Mersin genelinde ve Mezitli özelinde yapacağı çalışmalardan bahsetti. Muhtarlara seslenen Başkan Seçer, “Muhtarlarımız ve Mersin halkımız rahat olsunlar. Bizim sözümüz söz. Verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getireceğiz” dedi.

Mezitli ilçesinin mevcut içme suyu, altyapı, ulaşım ve asfalt sorunlarını bitirmek adına kısa ve uzun vadede hayata geçirecekleri projelerden bahseden Seçer, kahvaltı sonrası muhtarların sıkıntılarını dinledi. Düzenlenen kahvaltıya Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli ilçe muhtarları ve partililer katıldı.

Başkan Seçer, “Borçlanma almadık diye hizmetlerde aksama olmaz”

Muhtarlar tarafından en çok merak edilen konuların başında gelen borçlanma yetkisi ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu konu muhtarlarımızı yakından ilgilendiriyor. Çünkü onlar para olmadan hizmet olmayacağını biliyorlar.  Ama merak etmeyin dün de bu talebimi ben kendi isteğimle geri çektim. Bazı gelişmeler oldu bu sebeple geri çektim ama siz merak etmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Vahap Seçer Meclis’ten borçlanma alma yetkisi almıyor diye hizmetlerde aksama olmaz. Hayatımın hiçbir noktasında hiçbir gerekçenin arkasına sığınarak, başarısızlığımı örtbas etmek istemedim. Bundan sonra da etmeyeceğim. Bundan beş yıl sonra bir başarısızlık olursa bu benim başarısızlığımdır. Hiçbir gerekçenin arkasına sığınmaya gerek yok. Meclis çoğunluğum yoktu, borçlanma yapamadım gibi bahaneler kabiliyetsiz adamların sığınacağı limandır. Biz kabiliyetli, çalışkan, dürüst ve namuslu adamız diye Mersin halkı bize oy verdi” dedi.

“Ankara’dan esen sert rüzgarlar hala devam ediyor”

Cumhur İttifakı meclis üyelerinin de Mersin’e hizmet etme noktasında kendisine destek olmaları gerektiğini ifade eden Seçer, “AK Parti ve MHP grubu da borçlanma ile ilgili sürecin bu şekilde gelişmesinden dolayı rahatsızlık duyuyorlar. Çünkü belediye başkanının hizmet yapabilmesi için Mersin adına ve Mersin halkı adına kendilerinin yardımcı olmaları gerektiğinin farkındalar. Ama Ankara’dan esen o sert siyasi rüzgârlar hala devam ediyor. Rüzgârın şiddetinde bir azalma var. Kısa süre buraları etkilemeyecek. Aklın yolu bir. Herkes görevini yapar” diye konuştu.

“Gecemizi gündüzümüze katıyoruz”

Başkan Seçer, Mersin halkına en iyi şekilde hizmet verebilmek adına çok çalıştıklarını ve hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını ifade ederek,  sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Vatandaşlarımız hizmetlerimizi görecek, beğenirse 5 yıl sonra bize yeniden şans verecek. Beğenmezse vatandaşımızın kararı karşısında boynumuz kıldan ince. Biz çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Size moral vermek için söylüyorum. Mersin halkı rahat olsun. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları çok, çok güçlü bir belediye.  Biz geçmişi eleştirmekten ziyade yarınlara dönük neler yapacağımıza bakacağız. Biz bu güçlü belediye ile çok güçlü, çok güzel işler yapacağız” 

“Arıtma tesisini Eylül ayında açacağız”

Bir süredir yapımı süren Mezitli, Davultepe, Tece, Kuyuluk, Bozön, Çiftlikköy mahallelerinin atık suyunu arıtacak olan Mezitli Arıtma Tesisi’nin açılış tarihi ile ilgili müjdeyi veren Seçer, “Mezitli’de bazı bölgelerde kanalizasyon sorunu var. Muhtarlarımız, Mersin halkımız ve başkanımız rahat olsunlar. Bizim sözümüz söz. Verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getireceğiz. Allah eski yönetimden razı olsun. Fevkalede bir tesis yapılmış. Bazı eksikleri olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını Eylül ayında yapacağız. Mezitli önemli bir tesisle buluşacak”diye konuştu.

Mezitli için önemli projeler geliyor

Mezitli ilçesinin bir süredir devam eden sorunlarının çözümü ile ilgili geliştirdikleri projeleri muhtarlarla paylaşan Başkan Seçer, Mezitli’nin içme suyu sorunu çözümünde önemli bir yere sahip olan 150 milyon TL’lik  Davultepe, Tece, Kuyuluk mahalleleri içme suyu projesinin İller Bankası’ndan geçtiğini ifade ederek, kısa sürede hayata geçeceğini kaydetti.

Seçer, Mezitli ilçesi Tepeköy ve Fındıkpınarı mahallelerinin kanalizasyon projelerinin de hazır olduğunu ve 2020 yılında çalışmalara başlayacaklarını belirterek, Tepeköy, Şahna, Üzümlü, Kocayer ve Tol mahalleleri içme suyu projesinin kısa sürede hizmete geçeceğini ifade etti. Seçer, Kuzucubelen, Akarca, Cemilli mahallesi içmesuyu hat yenileme çalışmalarının en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Seçer sadece Mezitli halkını değil, tüm Mersin halkını ilgilendiren önemli projelerden olan İkinci Çevre Yolu’nu Çeşmeli’ye kadar bağlayacak olan proje hakkında ve Çeşmeli-Taşucu arası otoban bağlantı projesi hakkında da bilgi verdi.

“Sinek ilaçlama çalışmalarımız süratle devam ediyor”

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden sinekle mücadele konusuna da değinen Seçer, sinekle mücadelenin Mersin genelinde devam ettiğinin ve ilaç sıkıntısı çekmediklerinin altını çizdi. Seçer, “Sinek ilacı sorunumuz vardı, onlar tamamen çözüldü. Sinek ilacımız depomuzda vardı. Ben geldiğimde 20 milyon TL’nin üzerine büyük bir ihale vardı. Kamuoyunda çokça konuşulan bir konuydu. İşin iç yüzünü bilmeden tartışmalara meydan vermemek adına ben bu ihaleyi iptal ettim. Sonra bizim depolarımız da neler var? Ne yapabiliriz? Bizim iklim koşullarındaki illerde, belediyelerde ne kadar para harcanıyor? Bu işler nasıl yapılıyor? Bir bakalım dedik. İlacımız vardı ve çalışmaları süratle başladık hala da çalışmalarımız devam ediyor. Hiçbir bölgemiz ilaçtan yoksun kalmadı. 8 milyonu biraz geçen ilaç ihalesi yaptık. Eski ilaçlar ve yeni aldığımız ilaçlarla sezonu devam ettiriyoruz. İlaçlama ekiplerimiz de muhtarlarımızın yanına gidiyor, fikir alışverişinde bulunuyor, bilgi veriyor. Samimiyetle vazifemizi yapıyoruz” diye konuştu.

“Muhtarlarımıza yeni bilgisayarlar geliyor”

Muhtarların kendisine ilettiği talepleri değerlendiren Başkan Seçer, “Bina talepleriniz var. Dosyamıza aldık. 805 muhtarımıza yeni bilgisayar alımı yapıldı. Bilgisayarlar geliyor. Eskiler sizlerden alınacak yeni bilgisayarları sizin hizmetinize sunacağız. Atölyelerimizde yaptırdığımız masa ve sandalyelerimizden muhtarlarımıza vereceğiz” dedi.

“Tüm seçilmişlerin bize el verme zorunluluğu var”

Kısa ve uzun vadede projeleri hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Başkan Seçer, “Siyasette istemeniz lazım, yoksa vermiyorlar. Ben Ankara’dan, bakanlardan, gerekirse Cumhurbaşkanı’ndan gidip isteyeceğim. Bir yetmedi, bir daha gideceğim. Alana kadar gideceğim. Bu memleket için herkes görevini yapacak. Biz vatandaşımız için, Mersin’imiz için yapacağımız hizmetlerde parti ayrımı gözetmeyeceğiz. Seçilmişler; milletvekilidir, belediye başkanıdır. En tepedeki Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bize el vermek zorunluluğu vardır. Bu memleket hepimizin. Ben bunu uhulet ve suhuletle, tatlı dille, nezaketle çözebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah çok güzel hizmetler yapacağız. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar