26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Başkan Seçer, Mersin’in Suyunu Analiz Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer, Mersin’in Suyunu Analiz Etti
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nı gezerek, incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nı gezerek, incelemelerde bulundu.

İçme suyunun analiz edilme yöntemini öğrenen Başkan Seçer, laborant kıyafeti giyerek, Mersin suyunu analiz etti. Seçer, “Böyle bir tesise sahip olmamız Mersin açısından önemli ve güzel. Son derece donanımlı bir laboratuvar. Vatandaşımıza temiz içme suyu ulaştırmak ve vatandaşımızın temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak bizim temel görevimiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Stratejik Plan sunum toplantısı öncesi hem MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nı, hem de Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nı gezerek personelden bilgi aldı. İçme suyunun analiz ediliş yöntemini öğrenen Seçer, iş başına geçerek, Mersin’in suyunu analiz etti. Seçer, “Böyle bir tesise sahip olmamız Mersin açısından önemli ve güzel. Son derece donanımlı bir laboratuvar. Vatandaşımıza temiz içme suyu ulaştırmak ve vatandaşımızın temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak bizim temel görevimiz” dedi.

Stratejik Plan sunumuna katılmak üzere MESKİ D1 Su Deposu’na giden Başkan Seçer, sunum öncesi MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nı gezerek incelemelerde bulundu. Yetkili personelden suyun analiz sürecini dinleyen Başkan Seçer, laboratuvar içinde bulunan İçme suyu Analiz Laboratuvar Birimi, Atıksu Analiz Birimi, Geçici Atık Depolama Birimi ve Kimyasal Stok Odası’nda incelemelerde bulundu.

“Vatandaşımıza temiz içme suyu ulaştırmak bizim temel görevimiz”

Ziyaret sonrası laboratuvar ile ilgili değerlendirme yapan Seçer, “İlk kez laboratuvarımızı ziyaret ettik. Ekip genç ve zinde. Hepsi çok enerjik. Böyle bir tesise sahip olmamız Mersin açısından önemli ve güzel. Son derece donanımlı bir laboratuvar. Burada çalışan ekibimizle de görüştük. Bilgi donanımları gayet iyi. Vatandaşımıza temiz içme suyu ulaştırmak ve vatandaşımızın temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak bizim temel görevimiz” diye konuştu.

Seçer, laboratuvarda yalnızca içme suyu analizinin yapılmadığını, geniş çaplı analizler gerçekleştirildiğini belirterek, “Diğer taraftan sadece temiz içme suyuyla yetinmiyoruz. Atıksu ve kanalizasyonun, doğal kirlenmeden kaynaklı göletlerimizin, denizimizin, serinlemek için girilen havuzların, bunların analizleri burada yapılabiliyor. Bütün bunlar çevre sağlığı açısından son derece önemli.  Bu analizler veri oluşturuyor. Suda herhangi bir olumsuzluk varsa rakamsal olarak bizlere bildiriliyor. Bu işlerde terazi çok hassas olmalı.  Gelen numuneler son derece objektif değerlendirilmeli. Bunlar bizim için çok önemli” dedi.

“Personelimiz kendini güvende hissetsin”

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı nezdinde tüm personele teşekkür eden Seçer,  çalışan liyakatli personelin kendisinin koruması altında olduğunu ifade etti. Başkan Seçer, “Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Çünkü çok önemli bir görev yapıyorlar. Bu bilinçle devam edecekler. Artık yeni bir belediye başkanları var. Her yerde söylediğimiz gibi personelimiz kendini güvende hissetsin. Hepsi bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz. Hiçbir sorun yok. Yeter ki siyasi değerlendirmelerden uzak görevlerini yapsınlar. Tarafsız olsunlar. İşlerini yapsınlar, aldığı maaşı hak etsinler. Çalışan personelimin hepsi benim korumam altında olacak” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar