20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

BAŞKAN SEÇER, “BİZ TOPLUMDA KARDEŞLİĞİ TAHKİM ETMEK İSTİYORUZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN SEÇER, “BİZ TOPLUMDA KARDEŞLİĞİ TAHKİM ETMEK İSTİYORUZ”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muharrem ayının ardından gerçekleştirilen Aşure Lokması etkinliklerine katılmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muharrem ayının ardından gerçekleştirilen Aşure Lokması etkinliklerine katılmaya devam ediyor.

Pazar mesaisini Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile İslahiye Kabaklar Köyü Derneği’nin düzenlediği aşure lokmasına katılarak sürdüren Başkan Seçer, canlarla bir araya geldi, dostluğun, paylaşmanın, bereketin ve birlikteliğin simgesi olan aşure aşını paylaştı.

Muharrem ayının başından itibaren düzenlenen tüm aşure lokması etkinliklerine katılarak, canları yalnız bırakmayan Başkan Seçer, son olarak Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği ardından İslahiye Kabaklar Köyü Derneği’nin düzenlediği Aşure Lokması etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmasında birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajı verdi. Türkiye’nin ve Mersin’in bir renk cümbüşü olduğunu ifade eden Seçer, bu birlikteliği sürdürme konusunda en büyük payın siyasi liderlere düştüğünü ifade etti. Toplumda barışı ve kardeşliği tahkim etmek istediklerini vurgulayan Başkan Seçer, siyaset ve oy uğruna toplumun geleceğinin heba edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Seçer katıldığı aşure lokmalarında ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Seçer, herkesle sohbet etti, miniklerin kendisinden isteklerini dinledi.

“Kerbela yeniden yaşanmasın diye mücadele veriyoruz”

Muharrem ayının tarihte önemli bir olayı sembolize ettiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Kerbela gibi acıların yeniden yaşanmaması için geçmişten ders çıkartılması gerektiğini vurgulayarak, “Bugünkü etkinliklerle, anmalarla bu acıyı tekrar yaşıyoruz ama o acı üzerinden de geleceğimize dair mesajlar veriyoruz.  O günlerden bugüne çıkarttığımız derslerle Kerbela yeniden yaşanmasın diye bunun mücadelesini veriyoruz. Buradaki kimse dünyada savaşın, haksızlığın olmasını istemez. Burada herkes hak, hukuk, adalet, kardeşlik, barış istiyor, beraber yaşamak istiyor. Bütün halkların kardeş olduğunun farkında. Bu birlikteliğin sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

“Siyaset uğruna, oy uğruna toplumumuzun geleceğini karartmayalım”

Türkiye’nin ve Türk toplumunun önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreci geçirirken birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Türkiye’nin önemli bir yol ayrımının eşiğinde olduğunun hepimizin fark etmesi lazım. Türkiye bir renk cümbüşü, bir mozaik Mersin’de böyle. Her zaman söylüyoruz; Türkiye’yi görmek istiyorsanız Mersin’e bakın. Her bölgeden, etnik yapıdan, inanç grubundan insanlar bir arada, huzur, barış, kardeşlik içerisinde yaşama gayretinde. Bunu daim kılalım. Bu görev başta bize siyasilere ait. Siyaset uğruna, oy uğruna toplumumuzun geleceğini karartmayalım. Kişisel egolarımız, beklentilerimiz, bekamız, ikbalimiz uğruna toplumun, şehrimizin, ülkemizin geleceğini karartmayalım” şeklinde konuştu.

“Biz toplumda kardeşliği tahkim etmek istiyoruz”

Seçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bizlere güvenin ve sahip çıkın. Biz toplumda kardeşliği tahkim etmek istiyoruz.  Hak yerini bulsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyelim, çocuklarımızın geleceğini karartmayalım istiyoruz”

Seçer’in konuşmasının ardından Mersin Cemevi Çark-ı Pervaz Semah Ekibi, semah gösterisi gerçekleştirdi. Gösterinin ardından lokma duası edilerek, aşureler dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar