24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9

Başkan Seçer: “30 Ağustos Ulusumuzun Kilometre Taşı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Seçer: “30 Ağustos Ulusumuzun Kilometre Taşı”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramıkutlamalarına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören sonrası Başkan Seçer, Vali Su ve Tuğamiral Kireçtepe ile birlikte Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Ardından yeniden Cumhuriyet Alanı’na geçen Seçer, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

Başkan Seçer, tören alanında basın mensuplarına verdiği demeçte, “30 Ağustos kadim topraklarımızı işgal etmiş dış güçlere karşı, bu topraklar üzerinde yaşayan her renkten,  etnik yapıdan ve inançtan insanın birlik, beraberlik ve yokluk içerisinde mücadele ederek, yeniden bir ulus yaratması yolunda kilometre taşlarının başlangıç günü. Var olma mücadelesi devam ediyor. Dünya var olduğu sürece de bu mücadele devam edecek. Bize düşen görev de günün koşullarına uygun bir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak çalışmalar yapmak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Türk Milleti’nin şanlı tarihinin en önemli simgelerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen kutlamalara katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi. Sonrasında İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Kutlamalar Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer’in Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda kamu görevlileri ve halk ile bayramlaşmasıyla sürdü.

Şeref Salonu’nda yapılan kabulün ardından Cumhuriyet Alanı’na yeniden geçen Vali Su, Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer, askeri araç üzerinde tören alanındaki Mersinliler’in bayramını kutladı. Bir öğrencinin şiir okumasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Piyade Binbaşı Fatih Ahmet Demirel yaptı. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile süren tören, resmi geçidin tamamlanmasıyla sona erdi. Başkan Seçer, alandaki kutlamaları eşi Meral Seçer ile birlikte izledi.

Başkan Seçer: “30 Ağustos ulusumuzun kilometre taşı”

Kutlama töreninin ardından basın mensuplarına kısa bir demeç vererek, Türk ulusu için 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Seçer, “30 Ağustos, kadim topraklarımızı işgal etmiş dış güçlere karşı, bu topraklar üzerinde yaşayan her renkten, etnik yapıdan ve inançtan insanın birlik, beraberlik ve yokluk içerisinde mücadele ederek, yeniden bir ulus yaratması yolunda kilometre taşlarının başlangıç günü. Var olma mücadelesi devam ediyor. Dünya var olduğu sürece de bu mücadele devam edecek. Bize düşen görev de günün koşullarına uygun bir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak çalışmalar yapmak” dedi.

“Ulusumuzu hep beraber birlik içerisinde var edeceğiz”

Belediye başkanı olarak görevinin birçok kültürün bir arada yaşadığı Mersin’de başta huzuru tesis etmek ve kardeşliği sağlamlaştırmak olduğunu vurgulayan Seçer, “Şehrimiz güzel bir şehir. Tarihi, kültürel birikimi ve çok önemli insan çeşitliliği olan bir şehir. Bizim buradaki vazifemiz bu potansiyelleri açığa çıkarmak, daha yaşanabilir bir Mersin inşa etmek. Bütün bunlar bizim görevimiz. Var gücümüzle bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Elimizden geleni değil, gereğini yapacağız. Vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor. Bu beklentileri yerine getireceğiz. Umutlarını kıracak herhangi bir olumsuzluğun altına imza atmayacağız. 30 Ağustos zaferimizin 97. yılında tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum. İnşallah ebedi olarak, ulusumuzu hep beraber, birlik içerisinde var edeceğiz, daha iyi yerlere getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmasını bugüne kadar bu vatan için mücadele etmiş tüm şehitleri yad ederek bitiren Seçer, “97 yıl sonra bugün bu vatan uğruna şehit olan, mücadele eden tüm geçmişimizin, ecdadımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar