29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

4 Yavru Köpeği Çuvala Koyup, Kuyuya Attılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4 Yavru Köpeği Çuvala Koyup, Kuyuya Attılar
Abone ol
Mersin’in Mut İlçesi Kayabaşı Mahallesi sakinleri, kırsalda bulunan su kuyusundan gelen köpek sesleri üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ihbarda bulundu.

Mersin’in Mut İlçesi Kayabaşı Mahallesi sakinleri, kırsalda bulunan su kuyusundan gelen köpek sesleri üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ihbarda bulundu.

Olay yerine giden itfaiye ekipleri, çuvalın içine konularak yaklaşık 35 metre derinlikteki kuyuya atılan yavru köpeklerle karşılaştı.

Yavruların ikisinin hayatını kaybettiği tespit edilirken, diğer iki yavru ise itfaiye ekipleri tarafından ilk bakımları yapıldıktan sonra Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne gönderildi.

Yavruların biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalan son yavru ise hayata tutundu. Yavruya Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından “Mucize” adı verildi. 

Her geçen gün artan hayvanlara şiddet vakalarının bir örneği de Mersin’de yaşandı.

Mersin’in Mut İlçesi’nden gelen ihbar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin karşılaştığı manzara yürekleri sızlattı.

Çuvalın içerisine konularak 35 metrelik kuyuya atılan 4 yavrudan 2’sinin hayatını kaybettiği belirlenirken, kalan 2 yavru ise Büyükşehir Belediyesi’nin koruması altına alındı. Bakımevine getirildiğinde sağlık durumları kritik olan yavrulardan biri hayatını kaybetti. Kalan son yavruya ise “Mucize” adı verildi.

Vicdansızlar çuvalın ağzını bağlamış

Mersin’in Mut İlçesi Kayabaşı Mahallesi sakinleri, kırsalda bulunan su kuyusundan gelen köpek sesleri üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ihbarda bulundu. Olay yerine giden itfaiye ekipleri kuyunun içine girerek yavruları bulundukları kuyudan çıkardı. Köpeklerin içine konulduğu ve ağzı sıkıca bağlanan çuval kuyudan çıkarılınca yürekleri sızlatan görüntüler yaşandı. Çuvalın içini açan itfaiye ekipleri korkunç bir manzara ile karşılaştı. Çuvalın içine atılmış 4 kardeş yavrudan 2’si çoktan ölmüş olarak bulundu. Acı içinde inleyen diğer iki yavru ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Keçi sütü sağarak içirdiler, yıkadılar

İki yavrunun ölmesi ile beraber yavruların üzerinde kurtçuklar ve parazitler oluştuğunu gören ekipler, kurtarılan iki yavruyu temizleyerek, parazit ve kurtçuklardan arınmaları için yıkayıp kuruladı. Günlerce aç kalmış yavrulara da yine ilk müdahale itfaiye ekipleri tarafından yapıldı. Yakındaki bir köyde bulunan keçilerden süt sağarak yavrulara içiren ekipler, ardından yavruları Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirdi.

Yavrulardan biri saatler içinde hayatını kaybetti

İtfaiye ekipleri tarafından vakit kaybetmeden Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen yavruların biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 kardeşinden 3’ü ölen tek yavrunun tedavisi ise veteriner hekimler tarafından yapıldı. Geldiğinde aşırı su kaybederek dehidrasyon yaşayan ve günlerce besinsiz kalan yavru, veteriner hekimlerin çabalarıyla hayata tutundu.

Bir ‘Mucize’ gerçekleşti

Umutların tükendiği anda yapılan müdahalelerle yaşatılan yavruya veteriner hekimler tarafından “Mucize” adı verildi. Bakım ve tedavisi devam eden Mucize, kısa sürede bakımevinin gözbebeği oldu. Tüm yaşadıklarına rağmen hayata sımsıkı tutunan Mucize, bakım ve tedavileri tamamlandıktan sonra sıcak bir yuvaya kavuşmak için kendisini sahiplenecek aileyi bekleyecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar