28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Şairler tarihi ve turistik yerleri gezdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şairler tarihi ve turistik yerleri gezdiler
Abone ol
Ekmek Ödüllü 15. Şiir Yarışması sonrası, şairlere Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı.
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği organizasyonu ile düzenlenen “Ekmek Ödüllü 15. Şiir Yarışması” ödül dağıtımının ertesi günü kır gezisi düzenlendi.

Osmaniye Merkez, çevre ilçeler ile Ankara ve Ispartalı şairlerin de aralarında bulunduğu şairler önce Kastabala Vadisi Kırmıtlı Kuş Cennetine uğradı.


OŞYAD Başkanı ve Şiir yarışması’nın Genel Koordinatörü Mustafa Bardak, Kuş Cenneti hakkında şairlere bilgiler verdi. OŞYAD Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Karacülle (Ozan Maranlı) bağlaması ile türküleriyle duygulu anlar yaşattı. Şiirler okundu hatıra fotoğrafları çekildi.


Kırmıtlı Beldesinde bir kahvehaneye uğrayan şairler buradaki insanlarla sohbet edip, şiirler okuduktan sonra verilen çay molası sırasında kahvehanedeki insanlara OŞYAD Başkanı tarafından birer kalem hediye edildi.


Kırmıtlı beldesinden sonra Kastabala Antik kentine ziyaret gerçekleşti. Sütunlu yolda yürüyen şairlere burada da tarihi bilgiler verildi. Antik Tiyatroda dinlenen şairler burada da türkü ve şiirlerle eğlendiler.

Gezinin bundan sonraki durağı Karatepe Kilim Kooperatifi oldu. Kilim Kooperatifi ziyareti sırasında dokumada kullanılan boya ve ipler ile, dokuma tezgahları ve kilim desenleri konusunda şairler bilgiler aldılar.

Kilimleri inceleyen şairler çay molasının ardından bir başka tarihi yeri görmek üzere yola çıktılar. Verilen öğle yemeği molasının ardından Aslantaş Açık Hava Müzesine gelindi.

Müzedeki tarihi eserleri incelenmesinin ardından Aslanlı kapılar ve kalenin çevresi gezildi, hatıra fotoğrafları çektirildi.

Müze’nin ardından Aslantaş Barajı Su sporları Merkezi’ne gelen şairler doğal güzelleri inceleyip çevreyi gezdiler.

Gezi dönüşü sırasında Karatepe köyü sınırlarındaki bir mezradaki köy evinde şairler kendilerine ikram edilen ayranı içip ev sahibi ile sohbet ettiler.

Akşam kente dönen şairler günün stresini atmış olmanın sevinci ile birbirleriyle vedalaşarak ayrıldılar.

Kaynak: www.medyagazete.com

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar