19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9

‘Yuvaya Dönüş’ İstanbul Üniversitesi’nde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Yuvaya Dönüş’ İstanbul Üniversitesi’nde
Abone ol
İran-Irak savaşının devam ettiği 1985’te, 215 Japon vatandaşının Tahran’dan İstanbul’a getirilmesini konu alan ‘Yuvaya Dönüş’ adlı sinema filmini

İran-Irak savaşının devam ettiği 1985’te, 215 Japon vatandaşının Tahran’dan İstanbul’a getirilmesini konu alan ‘Yuvaya Dönüş’ adlı sinema filminin başrol oyuncuları Furkan Palalı, Magumi Masaki, Burhan Öçal ile filmin yapımcısı Erdal Güven ve yönetmen Hakan Kurşun İstanbul Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik keyifli anlara sahne olurken öğrenciler Japon oyuncu Magumi Masaki’ye büyük ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda katılımcılara İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ergün Yolcu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Geçen ay Altınbaş Üniversitesi’nde öğrenciler ile bir araya gelen Yuvaya Dönüş filmi ekibi geçtiğimiz günlerde de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen bir söyleşiye katıldı. Güçlü bir kadro ve etkili senaryosu ile dikkatleri üzerine çeken filmin, senaristliğini Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı, yapımcılığını Macmedya, yönetmenliğini ise Hakan Kurşun üstleniyor. 2019 yılının Japonya’da ‘Türkiye Yılı’ ilan edilmesiyle önemini bir kat daha arttıran film uluslararası nitelik taşıyor. Filmin müzikleri ise Kıraç imzası taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve yakında önce Japonya’da daha sonra Türkiye’de vizyona girecek olan filmin konusu şöyle:

Gazeteci-Yazar Erdal Güven’in Tahran’dan Kaçış kitabından senaryoya uyarlanan filmde Furkan Palalı, taksi şoförü Mesut karakterine hayat veriyor. İran- Irak savaşının devam ettiği 1985 yılında Tahran’dan büyük bir operasyonla Türkiye’ye getirilmek için uçağa bindirilen 215 yolcu arasında Keiko adlı Japon bir genç kız da bulunmaktaydı. Keiko ile Türk Büyükelçiliğinde görevli, özel kuvvetlerden Üsteğmen Zafer arasında büyük bir aşk yaşanıyordu. Keiko’yu uçağa son anda yetiştiren Zafer’in bilmediği ise Keiko’nun hamile olduğuydu. 30 yıl sonra ölen Keiko, ardında kızı Yumi’ye tüm gerçekleri anlatan bir mektup bırakmıştı. Yumi hayal kırıklıklarıyla birlikte babasının izini sürmek ve hesap sormak için Türkiye’ye gitmeye karar vermişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar