29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

"Üç Güzeller" Tiyatro Oyunu Sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Üç Güzeller" Tiyatro Oyunu Sergilendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri tarafından "Üç Güzeller" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi öğrencileri tarafından "Üç Güzeller" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla OKÜ Arkeoloji Topluluğu öğrencilerinin 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde “Üç Güzeller” adlı tiyatro oyunu sergilendi. 

Gösteriden önce Arkeoloji Bölümünden Arş. Gör. M. Cem Fırat oyuna konu olan Truva Antik Kenti ve Truva Savaşı ile Çanakkale Savaşı arasındaki tarihi bağlantılar hakkında kısa bilgi verdi. 

“9 yıl süren Truva savaşının bir kısmını ve savaşın gerçekleşme nedenini anlatıyor. Bu savaş Çanakkale’de bugünkü adıyla Hisarlıktepe’de geçmektedir. Bu destan vatanını savunan onurlu Truva halkına destek olmak için Anadolu’nun her bölgesinden Truva’ya gelen Anadolu halklarının hikâyesini anlatır.

Bu aynı Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi iki savaşta vatanını işgale karşı savaşan ulusun destanıdır. Ne yazık ki Truva Savaşı’nda Çanakkale’den farklı olarak tüm çaba ve direnişe karşı savunma düşer Truvalı kahraman Hektör öldürülür ve Truva atı kandırmacasıyla kent işgal edilir. Bu nedenle İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet ve Çanakkale Zaferi’nden sonra da Mustafa Kemal, Hektör’ün ve Truva'nın öcünü aldıklarını söyledi. Truva destanı Anadolu’nun emperyalizm ve işgale karşı duruşunun ve kahramanlığının destanıdır.”

Homeros’un İlyada adlı eserinden uyarlanan ve Troia Savaşı’nın bir bölümünün sergilendiği oyunda Arkeoloji Bölümü öğrencileri: İsmail Hakkı Yavuz, Osman Can Aygören, Kadir Akıllı, Sema Öcal, Cansel Şaşgın, Gözdenur Bozer, Başak Dilber, Samet Morçiçek, Veysel İbrahim Özcan, İbrahim Alkurt, Birgül Doğanay, Kevser Tanrıöver, Emrullah Dönmez, Yağan Alpaslan, Güler Göçmüş, Gürkan Bölükbaşı, Sibel Elibol, Samet Karacaoğlu, Ali Çoban, Ahmet Alaş, Mehmet Paksoy, Durdu İnci, İrem Yıldızhan, Hulusi Üzüm, anlatıcı rolünde OKÜ  Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayça Gerçek rol aldı. Ayrıca oyunun kurgulanması, ışık ve ses düzeninde Arş Gör. Hakan Gerçek, Arş Gör. Yeşim Alkan ve Arş. Gör. M. Cem Fırat görev aldı.

Tiyatro oyununu, OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel,   Öğretim Üyeleri, idari personel, öğrenciler ve davetliler izledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar