28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Şiirini ve sazını alıp 33 aydır Müze’de buluşuyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiirini ve sazını alıp 33 aydır Müze’de buluşuyorlar
Abone ol

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından her ayın son Cumartesi günü düzenlediği “Şiirini al da gel” programı 33. kez gerçekleşti.

Osmaniye Belediyesi Kent müzesi (Şor odası)’nda her ayın son Cumartesi günü saat:13.30’da başlayan programın 33.’ncüsü   yeni katılımlarla yine coşkulu şekilde sona erdi.

OŞYAD Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu)’nun sorumlu yönetmenliğinde program her zaman olduğu gibi belirtilen saatte başladı.

Program sunuculuğu ile yürütücülük görevinin açış konuşmasını yapan Mahmut Eynallı, ozan, şair ve konuklara hoş geldiniz, diyerek üslendiği 33. ayki programı elinden geldiğince sağlıklı şekilde yürütüp sonlandıracağını ve OŞYAD’ın yönetim kurulu üyelerinden, tüm üyelerine kadar birlik ve beraberlik içerisinde yaptığı etkinliklerden kısaca sözetti.

Program yürütücüsü Eynallı, açış konuşmasının ardından sözü OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a verdi.

Dernek Başkanı Bardak, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi (Şor Odası)’nda her ayın son Cumartesi günü düzenledikleri “Şiirini al da gel” programının 33.’ncüsünün gerçekleşmekte olduğunu belirterek, tüm dernek üyeleri ile katılımcılara teşekkür etti.

Bardak sözlerinin devamında;  19 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenecek olan, “Şair-Yazar Buluşması”, “Kitap ve İnsan” konulu etkinlik hakkında bilgilendirme yaptı. 

Bardak bu etkinlikle ilgili olarak; “Osmaniye kent Merkezindeki Belediye Kent Müzesi bahçesinde 19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat:10.00’da başlayıp, 18.00’de sona erecek olan, şair-yazar ve ozanların bir araya geleceği, tanışıp kaynaşacağı, yazarların eserlerini tanıtabileceği, şiirlerini okuyup, türküleri söyleyebileceği bir program gerçekleştireceğiz.

Bu programa katılmak için 18 Ekim Cuma günü akşamına kadar kayıt yaptırılıp isim yazdırılması gerekiyor. Katılımcılara masa ve sandalye ayırmak adına katılımcıların sayılarını bilme adına etkinlik öncesi bunu bilmemiz gerekiyor. Etkinlik günü başladığında hiçbir şekilde kayıt yapılmayacağını ve programda yer verilemeyeceğini de buradan vurgulamak istiyoruz. Etkinliğe katılmak isteyenlerin OŞYAD binasına gelerek belirtilen tarihe kadar kayıtlarını yaptırmalarını rica ediyorum”dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Düziçi İlçesinde  24 Ekim tarihinde başlayacak olan “Kitap Fuarı” ile Osmaniye Belediyesinin Aralık ayında düzenleyeceği 4. Kitap Fuarı ile ilgili bilgilendirme yaparak, OŞYAD olarak yapılacak olan ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirdi. 

Program sunucusu ve yürütücüsü Mahmut Eynallı, kendi yöntemi ile şair ve ozanları sahneye davet ederek sunumlarını yapmadan önce, Usta Halk ozanı Neşet Ertaş’ın ölümünün 7.’nci yılı nedeniyle saygı ile andıklarını söyleyerek, Ertaş’ın bir eserini yorumlayarak programa başladı.

Kent Müzesi (Şor odası)’daki “Şiirini al da gel” programının 33. ayki etkinliğinde; İbrahim Karagülle (Ozan Maranlı), Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ali Demirci, Aşık Salih Kanbur, Nurdoğan Çolakkadı ve Ozan Duranoğlu bağlaması eşliğinde türkülerini yorumladı. Zekeriya Gözübenli ise Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde türküler söyledi.
Program içerisinde; Ahmet İpek, Ahmet Demir, Nurettin Algül, İzzettin Kanat, Selahattin Ölmez, Elife Ergan, Talip Kazgı, Melek Coşkun ve  Mustafa Yeydem şiirlerini okudu.
Kent Müzesi etkinliği ozan ve şairlerin toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar