29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Şiir Yarışması’na Başvuru da Son Hafta!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiir Yarışması’na Başvuru da Son Hafta!
Abone ol
Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü 22. uluslar arası Şiir yarışması”na başvurular bu hafta sonu sona erecek.

Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü 22. uluslar arası Şiir yarışması”na başvurular bu hafta sonu sona erecek.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazanlar Derneği tarafından düzenlenmekte olan, uluslar arası bir etkinlik olan “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”nın bu yıl 22.’ncisi gerçekleşecek.

Osmaniye kent merkezinde “Uluslar arası Kültür-Sanat Festivali” etkinlikleri kapsamında düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü şiir yarışması”na başvuruların 13 Nisan 2019 Cumartesi günü saat:19.00’da sona ereceği belirtildi.

Osmaniye’de adı geçen yarışmayı aralıksız olarak 21. yıldır düzenleyen Genel Koordinatörlüğünü yürüten, Gazeteci ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, başvurular ve etkinlikler hakkında açıklama yaptı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Osmaniye’mizin il olması ile başlatmış olduğumuz ‘Ekmek ödüllü şiir yarışması’nın bu yıl 22.’ncisini ara vermeden gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

Şiir yarışmasına katılmak isteyenler eserlerini en geç 13 Nisan 2019 günü saat:19.00’da kadar dernek adresimize ulaştırmış olmaları gerekmektedir.

Bu tarihten sonraki günlerde derneğimize ulaşan eserler yarışma dışı bırakılacaktır. Ancak, postadaki gecikmelerin üzerindeki damgalarına bakılarak (13 Nisan 2019 tarihi öncesi) kabul edilebilecektir.

Festival etkinliklerimiz ise 26 Nisan 2019 Cuma günü saat:13.30’da Kıbrıs Şehidi Albay H. İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde başlayacak, saatler:17.30’u göstermesi ile birlikte ödüller sahiplerine verilecektir.

Şiir Yarışması’na başvuruların sona ermesine  4 günlük süre kaldığı günlerde, bu güne kadar elimize çok sayıda ilimizden şiirler gelmiş bulunmaktadır. Sözkonusu yarışmaya başvuru yapan katılımcıların bugün itibarı ile gönderilerinin elimize ulaşma tarihlerine göre; Balıkesir, İzmir, Bursa, İstanbul, Gümüşhane, Ankara, Adana, Çorum, Diyarbakır, Van, Afyonkarahisar, Ardahan, Aydın, Gaziantep, Tokat, Mersin, Adıyaman, Siirt, Kayseri, Adapazarı, Samsun, Kahramanmaraş, Niğde, Erzincan, Trabzon, Karaman, Giresun, Denizli, Şanlıurfa ve Ordu illeri ile birlikte Almanya ve Osmaniye kent merkezi olmak üzere başvuruların kayıt altına alındığını vurgulamak istiyor, ilgi gösteren tüm şairlere duyarlılıklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreni sırasında “anılarına ödül” verilen insanların aile bireylerinin duyarsız kalması konusunda açıklama yapan OŞYAD Başkanı Bardak; “Bu yarışmamız kapsamında Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan insanların öldükten sonra anılarını yaşatma adına yarışmacılara ödüller veriyoruz. Anılarına ödüller verdiğimiz isimlerin ailelerini törene çağırıyor, sadece ödülü takdim etmesini bekliyoruz.

Bizim hazırladığımız ödülü, aile büyüğünün adına takdim etmeye gelmeyen kişilerin duyarsızlıkları bizleri üzüyor! Anılarına ödül verilmesini istemiyorlarsa bize bildirsinler, bizler de derecelendirmeden çıkaralım. Ödüller bizden, sadece takdim etmeden başka bir beklentimiz olmadığını bir kez daha vurgularken, ATAsına saygısı olmayanlara gelecek yıllarda aynı duyarlılığı gösteremeyeceğimizi de belirtmek isterim”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar