24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.574
EURO34.8938
ALTIN2437.0

Şairlerden tarihi ve turistik yerlere gezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şairlerden tarihi ve turistik yerlere gezi
Abone ol
Osmaniye’de geleneksel olarak bu yıl 21.’ncisi gerçekleşen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül töreninin ikinci günü tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Osmaniye’de geleneksel olarak bu yıl 21.’ncisi gerçekleşen “Ekmek ödüllü şiir yarışmasıödül töreninin ikinci günü tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenen etkinliğin ikinci günü, yarışmaya katılanlar aileleri ile birlikte sabah saatlerinde gezi turunu başlattı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi önünden hareket eden şairler, Toprakkale Kalesine gelerek kale içi ve çevresini gezdiler. Kale hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toprakkale kalesinden sonraki gezi alanı Karaçay vadisi üzerindeki 15 Temmuz Şehitler köprüsü ile Vali Kerem Al Kültür Parkı oldu.



Şairlerin bir diğer durağı ile Karaçay vadisi üzerindeki Belediye Mesire ve piknik alanı oldu. Şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği ve halayların çekildiği  gezi sırasında şairler duygulu anlar yaşadılar.

Karaçay vadisindeki Belediye Mesire ve piknik alanından sonra Cevdetiye Beldesindeki piknik alanında öğle yemeği yenildi.

Öğle yemeği sonrasında Yaşar Kemal’in doğduğu Hemite (Gökçedam” köyünde 

Yaşar Kemal parkına gelen şairler burada Yaşar Kemal kütüphanesi ile park içerisindeki İnce Memet anıtı önünde anılarını ölümsüzleştirdiler. Park içerisinde şiir sohbeti yapıldı, yine şiirler okundu.

Yaşar Kemal Kültür evi önündeki park içerisinde; Yaşar Kemal Kültürünü yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer tarafından şairlere çay ikramında bulunuldu.

Ozan Maranlı  (İbrahim Karacülle) bağlaması türkülerini yorumladı, halaylar çekildi. 

Şairlerin şiirlerini yorumlamaları ile piknik havası içerisinde yaşanan etkinlik, akşam saatlerinde kente dönüş ile sona erdi.

Akşam saatlerinde ise İl dışından gelen şairlerle vedalaşıp memleketlerine uğurlanması ile gezi turu sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar