19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

Şair eğitimci Doğru, Güneysu Dergisini anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şair eğitimci Doğru, Güneysu Dergisini anlattı
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin (CGC) Yayın organlarından Güneysu Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni şair eğitimci Ahmet Doğru, Tokat’da dergi okurlarıyla biraraya geldi.

OsmaniyeCebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin (CGC) Yayın organlarından Güneysu Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni şair eğitimci Ahmet Doğru, Tokat’da dergi okurlarıyla biraraya geldi.

Doğru, kentte bir gazetenin yazarlarından Mustafa Uçurum ve Ali Bal ile edebiyat konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Güneysu Dergisinin 118. sayısına ulaştığını belirten Doğru, dergi hakkında genel bilgi verdi. 

Derginin Osmaniye’den çıktığını ama ülkenin tümüne hitap eden bir geniş yelpazesinin olduğuna dikkat çeken Doğru, dergiye hiç bitmeyen bir teveccüh ile sahip çıkıldığını, edebiyat dünyamızın tanıdığı birçok ismin yanında yeni isimlere de yer vererek Güneysu’nun bir mektep dergi hüviyetinde olduğunu kaydetti.

Dergide yazan isimlerden de örnekler veren Doğru, “Dergimizde Tayyip Atmaca, Mehmet Aycı, Hayrettin Durmuş, Celalettin Kurt, Bestami Yazgan gibi isimlerin dergiye omuz vermektedir. Gençlerle birlikte bu isimlerin varlığı da düşünülünce Güneysu’nun yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Dergiye şiir göndermek isteyen yazar ve şairlere kapılarımız her zaman açıktır” dedi. 

Günümüz edebiyat dergilerinin gidişatını nasıl bulduğuna yönelik soruyu yanıtlayan Doğru, “Dergilerimiz çıkıyor.  Sayıları azalmadan da yeni dergiler çıkmaya devam ediyor. Ortaya konan bu emeğin karşılığı olarak dergilerde yazanlardan başlayarak edebiyata ilgili duyan herkesin dergilere sahip çıkması gerekir. Dergilerimiz bizim kültür ve fikir bahçemizin en nadide ürünleri.

Gençlere dergi çıkarmak cazip geliyor. Adlarının bir yerlerde görünmesi elbette hoşlarına gidiyor ama daha önce yapmaları gereken en önemli adım, usta isimleri okumak ve onların eserleriyle kendilerini yetkin hale getirmek. Dergi çıkarmak çok zor bir şey değil. Eserler gelir, matbaa imkânları kolaylaştı. Önemli olan kalıcı eserler vermek. Önce çıkan dergileri takip etmeli gençler. Dergi ortamlarından haberdar olmadan çıkan dergiler ne yazık ki kağıt ve zaman israfından başka bir şey değil” ifadelerini kullandı. 

Doğru, Güneysu Şiir Akşamlarının tekrar başladığını dile getirdi. 

Etkinliğin 11 yıl aradan sonra tekrar başladığını ifade eden Doğru, “Güneysu Şiir Akşamları.  Bu tür programlar elbette önemli. Şiirin nefes aldığı her yerde hayat var demektir. Şairlerin birlikte olduğu gündemin şiir olduğu bu tür programlar kültürel faaliyetlerimizin en önemlilerinden. Hayatın koşuşturmasından bir anlık da olsa sıyrılıp şiirle buluşmak herkese çok iyi geliyor. İnşallah bizler programlarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Çünkü şiirin şölen hali şiirin de şairin de ruhunu besliyor” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar