20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OŞYAD'ın Etkinlikleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD'ın Etkinlikleri Devam Ediyor
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının 23.’ncünde konu “Cumhuriyet ve Atatürk” oldu.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının 23.’ncünde konu “Cumhuriyet ve Atatürk” oldu.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da başlatılan “Şiirini al da gel” programın Ekim  ayı etkinliğinde, şiir ve türkülerde “Cumhuriyet ve Atatürk ile Atatürk’ün sevdiği türkülere” yer verildi.

Kent Müzesindeki program OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın  şiirini yorumlaması ve açış konuşması ile başladı. Ardından OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Kent Müzesinde 23.’ncü ayına giren  “Şiirini al da gel” programından sözederek, bu programın Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle, şiir ve türkülerin bu formatta seslendirileceğini anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “Kurucu ile gurur duyduğumuz Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imiz; bağımsızlık, fazilet, erdemlilik ve güzel ahlaklı olma gibi sevgi ve saygıları da beraberinde getirmektedir. Bugünkü programımız Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 95. yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle şiir ve türkülerimizi de sahneye çıkacak arkadaşlarımız ona göre ayarladılar. Cumhuriyet Bayramınızı şimdiden kutluyorum!”dedi.
OŞYAD Başkanı Bardak, 06-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Akdeniz kentleri kültür ve sanat etkinlikleri” ile de bilgilendirme yaptı.

Bardak, bu etkinlikler içerisinde Osmaniye’nin de yeraldığını belirtirken,  Osmaniye etkinliklerinin 7-10 Kasım tarihleri arasında yapılacağı konusunda bilgilendirme yaparak, ücretsiz olan etkinliklere katılımda bulunulmasını istedi.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği’nin Belediye Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” programında; Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Salih Kanbur, Ramazan Çulcu Arif Bahar ve Osman Körkü bağlama eşliğinde türküler yorumladılar.

Şiirleriyle; Ahmet İpek, Vatandaş Ahmet (Ahmet Demir), İzzettin Kanat, Mustafa Yeydem, Kadirli ilçesinden gelerek programa katılan Mustafa Ketsek, Ahmet Ödül ve Tahir Yüce (Azadi) etkinlikte duygulu anlar yaşattılar.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar