23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

OŞYAD, 2017’yılını uğurladı, 2018’i karşıladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, 2017’yılını uğurladı, 2018’i karşıladı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın Belediye kent Müzesi “Şor odası”nda her ayın son Cumartesi günü düzenlemiş olduğu “Şiirini al da gel” etkinliğinin, Aralık ayı programı duygulu anlar yaşattı.

OsmaniyeOzanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın Belediye Kent Müzesi “Şor odası”nda her ayın son Cumartesi günü düzenlemiş olduğu “Şiirini al da gel” etkinliğinin, Aralık ayı programı duygulu anlar yaşattı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın geleneksel olarak düzenlediği “Şiirini Al da gel” etkinliğinin 13.’ncüsü de gerçekleşirken, 2017 yılını geride bırakırken, programa katılımlarla ilgili bilgiler de verildi.

OŞYAD’ın, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda 13 aydır aralıksız olarak düzenlemiş olduğu “Şiirini al da gel” etkinliğine; 64 kişinin bağlaması veya türküleriyle katılım sağladığı, 140 kişinin de şiirlerini yorumlayarak katıldığı kaydedildi.

Osmaniye Belediyesi Kent müzesi “Şor odası”nda  her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da gerçekleşen “Şiirini al da gel” etkinliğinin Aralık  ayı programının açış konuşmasını yapan OŞYAD Genel sekreteri Hatice Bahar, katılımcılara hoş geldiniz derken; “2017 yılını geride bırakırken, yeni bir yılı karşımaya hazırlandığımız bu günde yılın son programını gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. OŞYAD olarak Belediyemizin Kent Müzesi’ndeki bu etkinliğimizi, Osmaniye kamuoyunda benimsetmiş olmaktan yönetim kurulu arkadaşlarımız ve üyelerimiz adına gurur duyuyoruz.

OŞYAD ailesi olarak 2018 yılında da yeni etkinliklerimizle kentimizin kültür ve sanatına katkıda bulunmak için özveri ile çalışacağımızı buradan herkese duyurmak istiyoruz”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından; Ozan Duraoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ali Temuroğlu, Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Salih Kanbur bağlaması ile, Arif Bahar ise Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde türkülerini yorumladı.

Programda; İzzettin Kanat, Ahmet İpek, Ahmet Demir, Selahattin Ölmez, İsmet Develioğlu, Kamil Yanar, Ali Köşker, Emin Karabıyık, Ramazan Çulcu ve Ali Görmüş de şiirlerini yorumladılar.

Türkülerin söylendiği, şiirlerin yorumlandığı yılın son etkinliğine OŞYAD üyeleri, aileleri, türkü ve şiirseverler ile birlikte; OKÜ’de Doç. Yard. Ali Doğaner, Yaşar Kemal Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı  Mehmet Özer ile basın mensupları katıldı.

Programın kapanışında konuşan, OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak; tüm katılımcılara teşekkür ederken, bir yıldır Müze’de  program yapılması için izin veren Osmaniye Belediye Başkanlığına, her ayki programda güvenliğinin sağlanması için görev yapan Emniyet çalışanlarına, dernek üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. 

Yılın son programı Dursun Yeşiloğlu’nun bağlaması ile seslendirdiği; 2018 yılını karşılayan dizelerin ardından, katılımcıların hep birlikte alkışları ile sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar