23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5754
EURO34.9194
ALTIN2440.2

Osmaniye’nin de Tiyatro topluluğu var!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’nin de Tiyatro topluluğu var!..
Abone ol
Osmaniye’nin tek yerel tiyatro topluluğu, kentin kültür ve sanatına hizmet etmek amacı ile perdelerini açtı.
Osmaniye’nin tek yerel tiyatro topluluğu, kentin kültür ve sanatına hizmet etmek amacı ile perdelerini açtı.

Osmaniye’de Yazar Kemal Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren, Osmaniye Gençlik Sanat Tiyatrosu (OGSAD), 26 Kasım 2016 Tarihinde kendi sahnesinde sezonu açtı.

2005 yılında İbrahim Kara ve Harun Öktem öncülüğünde Kurulan OGSAT 9.farklı ve 29.Oyunuyla sahnede izleyenleri kahkahaya boğdu.

2014 Yılında Patiska Nostalji Kostüm Sanat bünyesinde çalışmalarına devam eden ve Genel Sanat Yönetmeni olan Muhammet Kürtüloğlu, çalışmalarla ilgili olarak;  “Osmaniye’de sanıldığı gibi kültür sanat etkinlikleri az değildir.11 Yıldır bu şehirde tiyatro oynuyoruz.9 farklı oyun ve 29.Oyunla, yaklaşık 8700  kişiye tiyatro oynadık. Halkımız artık bizi daha da yakından tanıyor. Sahne oyunları dışında Seyirlik Köy Oyunları, Geleneksel Gösterilerle de seyircilerimizin karşına çıktık. 7 Ocak Osmaniye’nin Kurtuluşu’nu anlatan tiyatro oyunumuzun çalışmalarına devam ediyoruz. Bu tiyatroda, İbrahim Kara, Harun Öktem, Ömer Tuğrul Kara, Selim Gürata, Levent Kırca Tiyatrosu, Müjdat Gezen Ankara Tiyatro okulu, gibi ustalar ve tiyatrolar  bir şekilde gerek oyunculuk, gerek eğitmenlik, gerekse kostüm, ışık  ilişkisi içerisinde olmuşlardır. Ayrıca, Ogsat’ın oyuncularından Aziz Öktem Ankara’da Sanat hayatına profesyonel olarak devam etmektedir. Yine Ogsat’ın oyuncularından Soner Söyler, İzmir’de Akademik çalışmalar ve Drama Eğitimlerine profesyonel olarak devam etmektedir.”dedi.

Kültüroğlu, ağırlıklı gösterilerinin doğaçlama  olduğunu da vurgulayarak;
“2016 Yılında ilk kez Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Doğaçlama oyunlarıyla sezonumuzu açtık. Osmaniye’de ilk yapmanın gururunu yaşıyoruz. Seyircilerimize çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman seyirci sıkıntısı çekmedik. Osmaniyeli sanatseverler bizi takip etmeye lütfen devam etsinler. VE BİZE SAHİP ÇIKSINLAR ÇÜNKÜ BU KENTİN  BİR  TİYATROSU VAR!” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar