16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5182
EURO34.6124
ALTIN2505.0

Osmaniye’de “Kitap ve İnsan” buluşması etkinliği yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Kitap ve İnsan” buluşması etkinliği yapıldı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), “Kitap ve İnsan” temalı etkinlikte, yazarları kitapseverlerle buluşturdu.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), “Kitap ve İnsan” temalı etkinlikte, yazarları kitapseverlerle buluşturdu.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi bahçesinde, Şair, Yazar, Ozan ve Aşıkların bir araya geldiği “Kitap ve İnsan” temalı etkinlik saat:10.00’da başlayıp, 18.00’de sona erdi.

Etkinliğe katılan yazar ve ozanlar numara çekerek masalarındaki yerlerini aldılar. Yazarlar kitaplarını, ozanlar bağlamalarını, şairler ise okuyacakları şiirlerini masalarının üzerine koyarak programın başlamasını beklediler.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, tüm katılımcı ve kitapseverlere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı.

Bardak konuşmasında; “Dernek olarak etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Kitap ve İnsan temalı etkinliğimiz kapsamında; Şair-Yazar, Aşık ve Ozanlar birbirleriyle ve aynı zamanda da kültür-sever insanlarla buluşturup tanışmalarını, kaynaşmalarını ve sohbet etme olanağını sağlamayı amaçladık.  

Osmaniye ve çevre illerimiz ile ilçelerimizdeki kültür-sanat insanlarını buluşturup ilk kez böyle bir etkinliği düzenlemek istedik. Ancak gördük ki, yüreğinde şiir sevgisi taşıyan kültür-sanat insanlarımız arasında; farklı illerden katılımcılarımızı aramızda görmekteyiz. Bugünkü etkinliğimiz süresince; yazarlarımız kendilerine ayrılan masalarda kitaplarını imzalayacak, okurları ile tanışıp sohbet edecekler.

Aşık ve Ozanlarımız ise sahne alarak  bağlamaları ile türkülerini seslendirecekler. Katılımcı şairlerimiz etkinlik kapsamında sahne alarak kendi şiirlerini okuyacak, ayrıca tüm katılımcıların kendilerini kısaca tanıtma olanağını bulacaklar.

Sosyal medya ve yazılı medya aracılığı ile buluşma çağrısında bulunduk. Böylesi bir buluşma için etkinliğimize, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, hatta Zonguldak gibi illerimizden gelerek katılım gösterenlerimizi şu anda aramızda görmekteyiz.

Osmaniye’mizdeki bu kültür-sanat buluşmasına katılım gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ilimize hoş geldiniz.”dedi.

Açılış konuşmasının ardından Aşık Dursun Yeşiloğlu, etkinliğe katılım gösterenlere, bağlaması ile doğaçlama olarak “hoş geldiniz” başlıklı türküsünü yorumladı.

Programın bundan sonraki sürecinde ise, Şair ve yazarlar bulundukları masalarında kendilerini tanıtarak, geldikleri illeri, özgeçmişlerinden kısaca sözetttikten sonra birer şiirlerini okudular.

Aşık ve Ozanlar ise aynı şekilde kendilerini tanıtmalarının ardından türkülerini söylediler.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara etkinlik alanına gelerek yazar ve ozanlarımızla buluştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara bir konuşma yaparak; “Bugün değişik illerimizden Osmaniye’mize gelerek kültür- sanat buluşmasında aramızda olan tüm yazar ve ozanlarımıza ilimiz adına hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi sunuyorum. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak kardeşimiz zaman zaman böylesi kültür ve sanat etkinlikleri ile ilimizin adını duyurmaya çalışıyor.

Özverili bir çalışma ile yıllardır yıllardır Osmaniye’miz adına  OŞYAD’ın  çalışmalarını yakından takip ediyor, dernek başkanı Mustafa Bardak kardeşimize ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Osmaniye’mizin çok değerli şair ve yazarları vardır.

Bir Yaşar Kemal, Osmaniye’miz için büyük bir değerdir. Bu ve benzeri kültür-sanat insanlarının eserleri bizleri mutlu kılmaktadır. Böylesi bir günde sizlerin arasında bulunmak, tanışma imkanı bulmaktan mutlu olduğumu belirtir, başarılarınızın devamını dilerim”diye konuştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara, yazarların masalarına giderek onlarla tanıştı, sohbet etti, fotoğraflar çektirdi, imzalı kitaplarını verenlere  teşekkür etti.

Etkinliğe katılan toplam 49 şair, yazar, aşık ve ozanın kendilerini tanıtıp eserlerini davetlilerle paylaşmasının ardından, sohbet, söyleşi, tanışma ve kaynaşma ortamına geçildi.

Programın devamında şairler yine şiirlerini okurken, ozanlar bağlaması eşliğinde türkülerini söylediler.  Etkinlik sonunda katılımcılar sahneye çıkarak bağlama eşliğinde oynadıktan sonra vedalaşarak ayrıldılar. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar