28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3208
EURO35.1084
ALTIN2300.2

Osmaniye Bilim Şenliği programları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Bilim Şenliği programları sürüyor
Abone ol
Osmaniye Merkez İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan projenin 4007 TÜBİTAK Bilim şenlikleri kapsamında 50 proje içerisinde yeralmasının ardından, programlar atölye çalışması halinde devam ediyor.

OsmaniyeMerkez İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan projenin 4007 TÜBİTAK Bilim şenlikleri kapsamında 50 proje içerisinde yeralmasının ardından, programlar atölye çalışması halinde devam ediyor.

Antik Çağdan günümüze tarih ve kültürün ortasında bir şehir: Osmaniye, 4007 TÜBİTAK  Bilim şenlikleri etkinlikleri 2 Eylül günü Cebelibereket Kültür merkezindeki açılış programı ile başlayıp, proje hazırlayıcısı okul, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Belediye Kent Müzesindeki etkinliklerle devam ediyor.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi (Şor odası)’nda; “Osmaniye’de Aşıklık geleneği” adlı atölye çalışması programı saat:18.00’de başladı.

Kent Müzesindeki programın açılış konuşmasını, Proje yürütücüsü, Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Tarih öğretmeni Ayşe Güngör yaptı.

Güngör konuşmasında, etkinlikleri destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, programlara katılanlara da ayrıca teşekkür etti, proje hakkında kısa bilgiler aktardı.

Kent Müzesi’ndeki “Osmaniye’deki Aşıklık geleneği” programının konukları Aşık Feymani ile Ozan Duranoğlu ( Mahmut Eynallı) oldu.

Aşık Feymani programda yaptığı konuşmada; Aşıklık geleneği, şiir yazma ve şiirlerin türkülere dönüşmesi, bestelenmesi ile birlikte halkın dilinde seslenmeleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Söylediği türkülerin öykülerini anlatarak bağlaması ile seslendiren Aşık Feymani, genç kuşaklara da öğütler verdi.

Ozan Duranoğlu ise bağlaması ile türkülerini seslendirirken, Aşık Feymani ile ilgili yazdığı şiirindeki olayları anlatıp, bağlaması ile dile getirdi. 

OKÜ, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Cengiz Gökşen programda kısa bir konuşma yaparak; “ Bugünkü programda  ‘Osmaniye’de tarihe iz bırakanlar’ konusunda Aşıklarımızı genç kuşak öğrencilerimizle tanıştırıyoruz.

Siz gençler bizim yaşımıza geldiğinizde, çocuklarınıza anlatacaksınız; “Ben Aşık Feymani’yi yakından gördüm, tanıştım!” bu güzel mutlu anı unutmayacaksınız ve çocuklarınıza anlatacaksınız.

Bu sözlerinizle kültür ve sanatımızın değerlerini de yaşatmış olacaksınız”diye konuştu.

Programda; Osmaniye merkez Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve mezunları ile OŞYAD üyelerinin türkü ve şiirler okudu.

OKÜ, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğretim Görevlisi Ali Doğaner, etkinliğe katılanlara ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’ne teşekkür etmesi ile program sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar