19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Ortaokullar arası Şiir okuma yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaokullar arası Şiir okuma yarışması
Abone ol
Osmaniye’de 3. Eğitim Bölgesi Ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenlendi.

Osmaniye’de 3. Eğitim Bölgesi Ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenlendi.

Osmaniye merkez Cebelibereket Kültür Merkezi salonunda düzenlenen Ortaokullar arası şiir okuma yarışmasına; İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Sünbül, Hasan Karkın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını 3. Bölge Eğitim Bölgesi koordinatörü okul Müdürü Mehmet Bereketoğlu yaptı.


                                        Ortaokullar Arası Şiir Birincisi

Bereketoğlu konuşmasında; “Bugün amacımız bir şölen havasında öğrencilerimizin okudukları şiirleri dinlemektir. Düzenlediğimiz şiir yarışmasının konusunu, “Kahramanlık, Bayrak ve Vatan şiirleri oluşturmaktadır”dedi.

 İl Milli Eğitim MüdürüRamazan Çelik ise; Dil, kültür aktarımında en temel ögedir şiir.  Bu nedenle sadece eğitim öğretimin sınıf içerisinde yapılmadığını her alanda yapıldığını ve bu tür faaliyetler yapılmakta da olduğunu belirterek öğrencilerimize vatanımızı, ülkemizi, bayrağımı ve milletimizi sevmeyi sevdirmeyi amaçlandığını belirterek; “programa gelerek bizleri onurlandıran misafirlerimize ve düzenlenen yarışmaya katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından şiir okuma yarışması başlatıldı. Ortaokul öğrencileri;  “Kahramanlık, Bayrak ve Vatan” konulu  şiirlerini okuyarak, performanslarını sergilediler. 


                                      Ortaokullar Arası Şiir İkincisi

Programın devamında, yarışmaya katılarak şiirlerini okuyan tüm öğrenciler sahneye davet edildi. 

Yarışmacılar; Özel Ender Ortaokulu Öğrencisi Zehra Bereketoğlu ‘Çanakkale Bir Destan’ şiirini, Mustafa Özden Ortaokulu Öğrencisi Azad Altın ‘Ben Anadoluyum’ şiirini, Şirinevler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Eda Nur Palta ‘Önce Vatan’ şiirini, Maraşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Berfin Arıkan ‘Fetih Marşı’ şiirini, Özel Yavuzhan Ortaokulu öğrencisi Rüya Nur Bozan ‘Vatan Destanı’ şiirini, Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Ayşegül Gök ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’ şiirini, Cebelibereket Ortaokulu Öğrencisi Merve Uçar ‘Bülbül’ şiirini, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Arda Yıldırım ‘Sakarya’ şiirini, Karacaoğlan Ortaokulu öğrencisi Hilal Özgün ‘Şehide Veda’ şiirini, Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Buse Evin ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiirini, Şehit Mücahit Soydemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gülüzar Dağ ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’ şiirini okudular.

Etkinliğin son bölümünde, tüm yarışmacılara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık plaket verirken, yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Jüri Mansiyon ödülünü iki öğrenci Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Buse Evin ve Cebelibereket Ortaokulu Öğrencisi Merve Uçar  seçildi. Ödüllerini İl Kültür Turizm Müdürü Burhan Torun ve Ziraat Odası Başkan vekili Husamettin Keskiner verdi.


                             Ortaokullar Arası Şiir Üçüncüsü

Yarışma sonunda; Karacaoğlan Ortaokulu öğrencisi Hilal Özgün Birinci, Özel Yavuzhan Ortaokulu öğrencisi Rüya Nur Bozan  İkinci olurken, Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Ayşegül Gök ise üçüncü oldu. 

Birinciye Yarım altın, ikinciye Çeyrek Altın ve Üçüncüye ise gram altın ile ödüllendirildi. 



Ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik verirken, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

İl Müdürü Çelik, yarışmanın gerçekleştirilmesinden dolayı jüri üyelerini, yarışmaya katılan öğrencileri kutlayarak teşekkür etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar