19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3392
EURO35.1154
ALTIN2235.1

OKÜ’de Klarnet resitali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Klarnet resitali
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de klarnet resitali düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de klarnet resitali düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ortak olarak düzenlediği ‘Klarnet Resitali’ Üniversitemizin ev sahipliğinde OKÜ Amfi’de yapıldı. 

Klarnet Resitaline OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okt. Dr. Serpil Uçar, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın ile Üniversitenin akademik ve idari personeli ile  öğrencileri katıldı.

İki bölümden oluşan Klarnet Resitali‘nde ilk bölümde klasik eserler yer alırken ikinci bölümde Türk Müziği dinletisi gerçekleşti.

Klarnet sanatçısı İSTE Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehrinaz Gündüz’e 3,5 yaşında okumayı çözen, dünyadaki 664 müzik dehasından birisi olarak gösterilen,  İngiliz Kraliyet Ailesi'nin müzik sınavlarını başarıyla tamamlayan otistik Öğretim Elemanı Buğra Çankır ve A. Eren Kaysar eşlik etti.

Klasik eserlerde G.F Haendel Clarinet Sonatina, J.X. Lefevre Clarinet NO:7 ve C.M Weber Clarinet Concertino parçalarını Türk Müziği dinletisinde ise ‘Al Fadimem’, ‘Ah Bir Ataş Ver’, Bekirof ve M. Sarıözen eserlerini dinleyenlerin beğenisine sundu.

Klarnet Resitali sonunda ise OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Sahne performansıyla  izleyenleri kendilerine hayran bırakan İSTE Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehrinaz Gündüz, Öğretim Elemanları Buğra Çankır, A. Eren Kaysar ve ekibine çiçek takdimini gerçekleştirdi.

Klarnet Resitali’nin ardından  OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve beraberindekilere Üniversite’nin Karacaoğlan Yerleşkesi’ni ve Celil Atasever Oyuncak Müzesi’ni gezdirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar