25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0

Müze etkinliğinde önemli konuklar ağırlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müze etkinliğinde önemli konuklar ağırlandı!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD’ın  geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının Belediye Kent Müzesindeki 27’nci etkinliğinde yine önemli konuklar ağırlandı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD’ın  geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının Belediye Kent Müzesindeki 27’nci etkinliğinde yine önemli konuklar ağırlandı.

OŞYAD organizasyonu ile Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da başlatılan “Şiirini al da gel” programın Şubat   ayı etkinliğinde, şiir ve türkülerle duygulu anlar yaşanırken, yeni konukları da ağırlardı.

OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın şiirini yorumlaması ve sunumu ile başlayan Şubat aya programının açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mustafa Bardak, Kent Müzesinde her ayın son Cumartesi günü düzenlenen “Şiirini al da gel” etkinliğinin 27’ncisinin gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti. 

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak,  “Şiirini al da gel” programından sözederek, “Öncelikle Belediye Kent Müzesinde 27 aydır gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde katkıda  bulunan dernek üyelerimize, programın sağlıklı geçmesi için çalışan Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve programlarımıza katılarak renklendiren şiir ve türkü sever insanlara teşekkür ediyoruz.

Aralıksız olarak her ay düzenlediğimiz bu etkinliğimizin bazı programlarımızda önemli konuklarımızı ağırladık.

Bundan sonraki programlarımızda da yine sürpriz konuklarımız olacak. Programa katılım sağlayan üyemiz olmayan şair ve ozanlara da söz hakkı veriyoruz. Kentimizde kültür ve sanatsal alanda barış içerisinde güzellikler yaşanmasını sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.
 
Bardak, Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’i ölümünün 4. yılında 28 Şubat günü doğduğu Hemite köyünde anacaklarını, katılmak isteyenleri beklediklerini söyledi.

Müze etkinliği programı; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nın türkülerini yorumlaması ile başladı.

AKDENİZDEN-KARADENİZ’E KONUKLAR AĞIRLANDI

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “2018 yılı basın ödülleri” etkinliği kapsamında yurdun dört bir köşesinden Osmaniye’ye gelen gazeteci-yazar, radyo ve tv programcılarından bazıları da OŞYAD’ın  Müze etkinliğine konuk oldular.

Türkiye’nin  değişik illerindeki Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve üyeleri ile Medya çalışanlarının Osmaniye’de olması nedeniyle Belediye Kent müzesini ziyaret eden konuklar OŞYAD’ın etkinliğine de konuk oldu, okunan şiirler ve yorumlanan türkülerini dinleyerek duygulu anlar yaşadılar.

Osmaniye’de bulunan Akşam gazetesi Haber Müdürü Özkan Tamirak, Star gazetesi yayın koordinatörü  Ahmet Gemici, Satar gazetesi yazarı Ömer Ekinci, Bulmaca editörü Celal Kodamanoğlu ile Yeni Birlik gazetesi ekonomi yazarı Serpil Alparslan Müze ziyaretleri sırasında programı izleyenler arasındaydı.

Etkinliği izleyen konuklar kendilerini tanıtarak, Osmaniye ziyaretleri hakkında da kısa konuşmalar yaptılar.

Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” programının Şubat ayı etkinliğinde; Bağlaması ise Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle), Osman Körkü, Nurdoğan Çolakkadıoğlu, Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde ise; Sevgi Sesli, Ali Şimşekkaya ve Arif Bahar türkülerini yorumladılar.

Program kapsamında; Ahmet İpek, Emel Fettahlıoğlu, İbrahim Salman, Ramazan Çulcu, Ramazan Eren, İbrahim Şadi Çenet, Nurettin Algül, Nilüfer Kutluer, Mustafa Yeydem, Ali Görmüş ve Fatma Candemir şiirler okudular.

Müze etkinliğinde en uzun süre program saati yaşanırken, program konuk gazetecilerin türkü eşliğinde oynamaları ile sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar