20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Müze etkinliğinde Mart ayını da geride bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müze etkinliğinde Mart ayını da geride bıraktı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından her ayın Son Cumartesi günü, Belediye Kent Müzesi (Şor Odası)’nda gerçekleştirdiği “Şiirini al da gel” etkinliğinin Mart ayı programı da coşkulu şekilde yapıldı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından her ayın Son Cumartesi günü, Belediye Kent Müzesi (Şor Odası)’nda gerçekleştirdiği “Şiirini al da gel” etkinliğinin Mart ayı programı da coşkulu şekilde yapıldı.

OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu ile başlayan programda, Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Ahmet İpek’in ameliyat olması ve hastanede bulunması nedeniyle, İpek’in şiirini okunduktan sonra “acil şifalar” dileklerinde bulunuldu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak programda yaptığı konuşmasında,  tüm katılımcılara teşekkür ederek; 22. Ekmek ödüllü şiir yarışması ve Mayıs ayında yapılacak olan ASO etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Bardak konuşmasının devamında; “Osmaniye Belediyesi Kent Müzesinde her ayın son Cumartesi günü düzenlediğimiz ‘Şiirini al da gel’ programının 28.’ncisini gerçekleştiriyoruz.

Bu programımız aslında 30.’ncu kez yapılıyor. Ancak, Nisan ayındaki etkinliğimiz ‘ekmek ödüllü şiir yarışması’ gezi programı kapsamında Yaşar Kemal Kültürevi önündeki parkta yapıldığı için bu iki program dışındaki etkinliğimiz Kent Müzesinde gerçekleşmektedir.

Önümüzdeki ayki etkinliğimiz de yine Kent Müzesinde değil, Yaşar Kemal Kültürevi parkında yapılacaktır. Ekmek ödüllü şiir yarışmamıza katılmak isteyenler için son katılım tarihinin 13 Nisan 2019 günü olduğunu, ödül töreninin ise 26 Nisan 2019 tarihi olduğunu anımsatmak istiyorum.

Ayrıca; ASO etkinliklerimiz ise 8-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, bu yılki etkinliklerin ilk günündeki açılış programı Osmaniye’de OŞYAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Bu etkinliklere katılmak isteyen arkadaşlarımızın 15 Nisan 2019 tarihine kadar derneğimize isimlerini yazdırmaları gerekmektedir.”diye konuştu.

OŞYAD’ın Kent müzesindeki 28. Ayı olarak gerçekleşen 30 Mart günkü “Şiirini al da gel” programında; Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ramazan Çulcu ve Osman Körkü bağlaması ile türkülerini seslendirirken, Tuğba Tunç Alev ise Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde türkülerini yorumladı.

Program kapsamında; Hülya Çapar, Ahmet Demir, Emel Fettahlıoğlu, Selahattin Ölmez, Ali Köşker, Hatice Bahar, İbrahim Şadi Çenet, Nurettin Algül ve Mustafa Yeydem şiirlerini yorumladılar
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar