19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Mart ayı etkinliğinde duygulu anlar yaşandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mart ayı etkinliğinde duygulu anlar yaşandı!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak her ayın son Cumartesi günü düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Mart ayı programında duygulu anlar yaşandı.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak her ayın son Cumartesi günü düzenlenen  “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Mart ayı programında duygulu anlar yaşandı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi “Şor odası”nda gerçekleşen Mart ayı “Şiirini alda gel” programında söylenen türküler ve okunan şiirler özellikle şehitler ile vatan üzerine ağırlıklı oldu.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Osmaniye’miz, son üç günde üç askerimiz şehit düşmüştür. Üç günde üç vatan evladını karatoprağa verdik. Birinin acısı dururken, ikinci, ardından üçüncü şehit haberi ile sarsıldık. Vatan ve bayrağımız için şehit verdiğimiz evlatlarımızın mücadelesinde terör olayları karşısında dik duruşumuzu bozmamalıyız. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bugün şiir ve türkü etkinliğimizin Beşincisini gerçekleştiriyoruz. Gelecek ay, yani Nisan ayı etkinliğimizi “Ekmek ödüllü 20. şiir yarışması” etkinlikleri kapsamında tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi sırasında gerçekleştireceğiz. Bugünkü etkinliğimizdeki türkü ve şiirleri şehitler, bayrak ve vatan üzerine ağırlıklı gerçekleştireceğiz.”dedi.

OŞYAD’ın geleneksel hale dönüştürdüğü ve beşincisi   gerçekleşen  Mart ayı “Şiirini alda gel” programı; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nın bağlaması eşliğinde, Arif Bahar’ın türküleri yorumlaması ile başladı. Etkinlik süresince; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Nurdoğan Çolakkadı türküleriyle, Hanifi Gökhan kendi bestelediği ezgisiyle programa renk kattı.

Programda; Kamil Yanar, Hatice Bahar, Seyfi Metin, Serap Kaypak, Begüm Kandır, Ramazan Eren, İsmet Develioğlu, İbrahim Şadi Çenet, Melek Avcı Coşkun, Mustafa Söylemez, Selahattin Ölmez, İzzettin Kanat, Mehmet Eynallı ve KYK Müdürü Oğuzhan Çetin şiirleriyle programa katıldı.

Program bitiminde katılımcılar Kent müzesi önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra, bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere vedalaştılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar