16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4357
EURO34.4432
ALTIN2489.8

‘Macun Hokkası’ Osmaniyelileri güldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Macun Hokkası’ Osmaniyelileri güldürdü
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Devlet Tiyatrosu tarafından Osmaniye’de sahnelenen, ‘Macun Hokkası’ adlı oyun tiyatro severleri güldürdü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Devlet Tiyatrosu tarafından Osmaniye’de sahnelenen, ‘Macun Hokkası’ adlı oyun tiyatro severleri güldürdü.

Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde iki perde halinde sunulan oyun izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Müsahipzade Celal’in yazdığı, Münir Canar’ın yönettiği; müzikli, şarkılı, danslı, bir aşk macerasının anlatıldığı tiyatro sununda oyuncular ayakta alkışlandı.

Burçin Börü’nün yönetmen yardımcılığı yaptığı, oyunda başlıca rolleri N. Fırat Demirağ, Efe Ünsal, Doruk Nalbantoğlu, Murat Aslan, Barış Özkan, Murat Özben, Ozan Sargın, Recep Kekil, Mazlum Taşkıran, Sevinç Gediktaş, Yeliz Tekman, Saliha Özkanlı, Akif Özdemir, Didem Alesoy, Cengiz Altındağ ve Ömer Bertan paylaştı. Osmaniyeli tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

KÜLTÜR MÜDÜRÜ TABUR VEDA ETTİ

Gösteri sonunda sahneye çıkan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, oyunculara çiçek sunup başarılarından dolayı tebrik etti. Yaş haddi dolayısıyla emekliye ayrılacağını belirten Ahmet Tabur, 40 yılı aşkın süredir görev yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığındaki son hizmet yeri Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden Ocak 2015 de yaş haddi nedeniyle zorunlu emekli olacağını sahneden duyurdu.

Osmaniye’de 12 yıldır Kültür ve Turizm Müdürü olarak çalıştığını kaydeden Tabur, “2007 yılından bu yana bu salonda birçok tiyatro bale, opera düzenledik. 46 yıllık memuriyetim ve 36 yıllık idarecilik görevim yılbaşında yaş haddinden dolayı sona eriyor. Benim size hakkım geçtiyse helal olsun, sizin de hakkınız geçtiyse lütfen helal edin” dedi.

Alkışlar eşliğinde salondan yükselen “helal olsun” sesleri ile oyunculara çiçek hediye eden Tabur’a Devlet tiyatrolarının ‘60 yıllık tarihi’ konulu kitap setini hediye edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar