20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kuvayi Milliye Destanı Osmaniye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuvayi Milliye Destanı Osmaniye’de
Abone ol
Eğitim İş Sendikası Osmaniye Sanat etkinlikleri kapsamında  Osmaniye'de bir Tiyatro oyunu sahneye koydu.

Eğitim İş SendikasıOsmaniye Sanat etkinlikleri kapsamında  Osmaniye'de bir Tiyatrooyunu sahneye koydu.

Osmaniye Merkez, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde  izleyici ile buluşan Samsun Sanat Tiyatrosu Ekibinin sahnelediği Nazım Hikmet ' in aynı adlı kitabından uyarlanan eseri  “Kuvayi Milliye Destanı” adlı Tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Oyun Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Mücadele ve Kahramanlıkları anlatıyor.



Eğitim İş Sendikası Osmaniye İl Başkanı Seyit Demir tiyatro oyunu ile ilgili yaptığı açıklamasında;  ''Sanat bir toplumun aynasıdır ve sanatçılar o aynanın Sırıdır nekadar ilkeli ve çağdaş olur ise o sır sahibi sanatçı, o kadar güzel yansır karşıya Aydınlığı'' dedi.

Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Koordinatörü ve sanatçısı Yaşar Gündem ise;   Daha öncesinde de Osmaniye’de Eğitim İş Sendikası tarafından ''Şu Çılgın TÜRKLER'' oyununu da sahnelediklerini ,Osmaniyeli Sanat severlerin ilgisinden memnun kaldıklarını söyledi.

Oyun sonunda sahneye çıkan Eğitim İş Sendikası Osmaniye İl Başkanı Seyit Demir; '' Biz yönetim olarak ilimizde sahnelenecek Tiyatro gösterilerine sahnede esere ve oyuna karşı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek açısında bir buket çiçek vermek yerine çiçek değerinde ülkemizin herhangi bir yerinde öğrenim gören kız çocuklarımıza destek olması açısından  sanatçımız adına Eğitim alanında burs veren bir kuruluşa bağış yaparak bu bağış makbuzunu sanatçımızın kendisine taktim etmeyi bunu da ülke çapında yaygın hale getirmeyi düşündük. Bu düşünce çerçevesinde İlimizdeki bu gösterimiz sonunda Sayın Yaşar Gündem ve ekibine kendi isimleri olarak ÇYDD’ne yaptığımız bağış makbuzunu teslim ettik. Bu durumu memnuniyet ile karşılayan Sayın Yaşar Gündem bundan sonraki oyunlarında bu uygulamayı destekleyeceğini devam ettireceğini salonda bulunan tüm izleyiciler ile paylaştı.”dedi.

Demir konuşmasının sonunda;  Gençlere böylesi tiyatro oyunlarının daha sıklıkla getirilmesi sayesinde Tiyatroya karşı ilgilerinin artacağı içlerindeki yeteneğin ortaya çıkacağını belirtti.

Başkan Demir ayrıca; Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara ve emeği geçen tüm Belediye çalışanlarına da, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinin yeni hali için ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar