18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4974
EURO34.7786
ALTIN2488.4

Kültür-sanat insanları Osmaniye’de buluştu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kültür-sanat insanları Osmaniye’de buluştu!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) ev sahipliğinde gerçekleşen ASO etkinliklerinin açılış programında Akdenizli şair ve yazarlar bir araya geldi.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) ev sahipliğinde gerçekleşen ASO etkinliklerinin açılış programında Akdenizli şair ve yazarlar bir araya geldi.

Akdeniz Sanat Oluşumu (ASO) etkinlikleri kapsamında, Akdeniz kentlerindeki kültür ve sanat derneklerinin bir araya gelerek düzenlediği “4. ASO etkinlikleri” Osmaniye’de OŞYAD’ın ev sahipliğinde açılış programı ile başladı.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda  düzenlenen ASO etkinliklerine; Adana, Antakya, İskenderun, Mersin, Tarsus, Antalya, Fethiye, Demre, Kaş ve Osmaniye’deki kültür-sanat dernek yöneticileri ile birlikte çok sayıda sanatsever insan katılım gösterdi.
Etkinliklerin ilk günü olan açılış programı saat:14.30’da; Türkiye Karikatürcüler Derneğinin “Yaşar Kemal Portre Karikatürleri” ile İsmail Okan Güney’in hazırladığı “Osmaniye’nin eski fotoğrafları sergisi” açılışı ile başladı.



Karikatür ve resim sergilerinin açılışı öncesinde konuşma yapan ASO İl Temsilcisi ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; tüm katılımcılara teşekkür ederek, kültür ve sanat adına Osmaniye’nin tanıtımı adına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Karikatür ve Fotoğraf sergilerinin açılış kurdelesi; İl Kültür ve Turizm MüdürüBurhan Torun, Şair-Yazar Bilsen Başaran, ASO Dönem Sözcüsü F. Saadet Bilir tarafından kesildi. 

Serginin açılışının ardından, “Osmaniye’nin eski fotoğraflarını” sergileyen İsmail Okan Güney’e destek ve katkıları nedeniyle hazırlanan  Zeki Erenkul’a teşekkür plaketi; Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Şair-Yazar Bilsen Başaran, ASO Dönem Sözcüsü F. Saadet Bilir ve Osmaniye İl Temsilcisi Mustafa Bardak tarafından takdim edildi. 

Sergi açılışı ve davetlilerin gezisinin ardından program; “4. uluslar arası Akdeniz kentleri kültür ve sanat buluşması” için, Ferhat İşlek tarafından hazırlanan görselin izlenmesi ile başladı.

Program; Fatmagül Bahar ile Gurbet Aslanlı’nın sunumları ile başlarken, sunumun başlangıcında ayrıca,  Fatmagül Bahar “İşaret Dili” olarak salondakilere sunum yaptı.



Etkinlik programının açış konuşmasını ASO Osmaniye İl Temsilcisi ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptı. Bardak konuşmasında; “Tüm kültür ve sanat dostlarımızın böylesi bir günde aramızda olmasından dolayı mutluluğumuzu paylaşmak istiyoruz.

Bu yıl ki Onur konuğumuz Bilsen Başaran başta olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, STK temsilcilerine, Akdeniz Bölgesindeki Kültür ve Sanat dernekleri yöneticileri ile şair ve yazarlarına aramızda olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

4. Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat etkinliklerinin açılışında ev sahipliği yapmaktan Osmaniye’miz adına gurur duyuyoruz. Biz OŞYAD olarak kentimizin tanıtımı için varız ve varolmaya da devam edeceğiz. Antakya’dan bizleri kırmayarak gelen “Defne Barış korosu” ile Osmaniye Genç Tiyatro topluluğu ile tüm katılımcılara Osmaniye’mizdeki kültür ve sanatsal gelişmeler adına teşekkür ediyoruz.”dedi.

ASO Dönem Sözcüsü, Fatma Saadet Bilir ise yaptığı konuşmasında; “Akdeniz Sanat oluşumu olarak bir araya gelen Akdeniz kentlerindeki gönüllü kültür ve sanat insanları, eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Müzik, şiir, öykü, söyleşi, tiyatro ve sinema gösterileri yanında, karikatür ve fotoğraf sergileri ile  ücretsiz ve halka açık etkinlikler yapmaktayız.

Bu yıl 4.’ncüsünü gerçekleştirdiğimiz ASO etkinliklerinin açılış programı için Osmaniye’de bulunmaktayız. Osmaniye il temsilcimiz ve aynı zamanda OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a ve Osmaniye’deki kültür ve sanat insanlarına bizleri ağırlayıp ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür ediyoruz”dedi.

Programın onur konuğu Şair ve Yazar Bilsen Başaran ise; Edebiyat ve yazarın sorumluluğu üzerine sunum yaptı. Başaran; “Umut her zaman” teması ile bu yılki ASO etkinliklerinin gerçekleştirildiğini vurgulayarak program için Osmaniye’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Edebiyatçıların topluma karşı sorumlulukları üzerine şair ve yazarların yaşantıları ile ilgili örnekler verdi.

Sunumun ardından OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, etkinliklere katkılarından dolayı Bilsen Başaran’a Teşekkür plaketi takdim etti.

Programın devamında “Osmaniye Genç Tiyatro topluluğu” tarafından “Teknolojisi bol komedi” gösterimi sahnelendi. 

Programın sonunda ise Antakya Defne Barış korosu tarafından THM eserleri seslendirilirken, koro ekibi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Programın sonunda  üm katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekilmesi ise ilk günkü etkinlik tamamlandı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar