19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

“Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a” konferansı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a” konferansı!
Abone ol
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği kültürü başlıklı konferans düzenlendi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’de Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği kültürü başlıklı konferans düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden Kültür ve Edebiyat Kulübü, 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği Kültürü konulu konferans düzenledi.



Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği Kültürü konulu konferansa başta OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, eşi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Türk, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demiral, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yunus Kaplan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Doğaner ile çok sayıda Üniversite personeli ve öğrencisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu’yla ilgili hazırlanan video gösterildi.



Daha sonra kürsüye gelen Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği Kültürü hakkında bilgiler aktardı.

Osmaniye’ye girerken heybetli bir şehirle karşılaştığını ifade eden Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, “Korkut Ata adına yakışır bir biçimde gelişen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin bu seviyelere gelmesinde emeği olan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, “Dünyada etnologlar tarafından ilkel toplumların sanatına dair gerçekleştirilen bir araştırmaya göre müzik, tiyatro ve özellikle dans dinsel törenlerden doğduğunu göstermiştir.  Bizim kültürümüze de baktığımızda müziğin karakterinin tamamen dinsel nitelikli olduğunu görüyoruz. “diye konuştu.



Mirzaoğlu, konferanstaki sunumunun sonunda sonuç olarak, “Müzik kültürü ve Halk türkülerinin temel işlevi kültürel kodlar/semboller ve musiki kalıpları yoluyla kültürü kuşaktan kuşağa taşımak, bin yıllık Anadolu serüveni türkülerin dilinden sembollerle, türkülerin dünyasında kesitler ve öyküler halinde yaşamaktadır.” dedi.

Sunumunu tamamlayan Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, konferansa katılan Ozan Duranoğlu olarak tanınan Mahmut Eynallı ile sahnede bir türkü seslendirdi. Türkünün sonunda izleyenler tarafından büyük coşkuyla alkışlanan Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu sahneyi Ozan Duranoğlu’na bıraktı.

Konferansta Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, Ozan Duranoğlu ve Hüseyin Asker’e OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, çiçek ve günün anısına düzenlenen Teşekkür Belgesi’ni takdim etti.

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Korkut Ata’dan Karacaoğlan’a Türk Müziği Kültürü konferansı 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanında kurulan Hüseyin Asker’in Türk Çalgıları Sergisi’nin gezilmesi ile sona erdi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar