24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2

Haldun Dormen “Kibarlık Budalası” Oyunu ile 1 Mayıs’ta Osmaniye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haldun Dormen “Kibarlık Budalası” Oyunu ile 1 Mayıs’ta Osmaniye’de
Abone ol
Türk Tiyatrosu’nun usta sanatçılarından Haldun Dormen, “Kibarlık Budalası” tiyatro oyunu ile 1 Mayıs 2015 tarihinde Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşacak.
Türk Tiyatrosu’nun usta sanatçılarından Haldun Dormen, “Kibarlık Budalası” tiyatro oyunu ile 1 Mayıs 2015 tarihinde Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşacak.

Oyunu Osmaniye’ye getiren Bir Adım Medya Grubu Organizasyon Firması sahibi Gülizar Okur, oyun ile ilgili yaptığı açıklamada:


                              
Gülizar Okur


“Haldun Dormen;  Türk Tiyatro’sunun duayeni ve yaşayan en tecrübeli oyuncularının başında gelen bir isim.  Kendisini Osmaniye’de ağırlamak bizim için onu verici ve Osmaniyeli tiyatro severler için kaçırılmayacak bir fırsat.” dedi.



 “Fransız oyun yazarı Moliere’in "Le Bourgeois Gentilhomme" isimli eserinden Türkçeye “Kibarlık Budalası” olarak çevrilen oyun tam 7 yıldır sahnelenmekte…” diyen Okur, konuşmasının devamında oyunun içeriği ile ilgili şu detaylara değindi:

“17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak.. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence âşıktır. Moliere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer.  Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

Moliere'in bu ölümsüz komedisini Türkçeye çeviren isim İpek Kadılar, oyunumuzun yönetmeni ise Hakan Altıner.

Oyunda Haldun Dormenin yanı sıra, Göksel Kortay, HakanAltıner, Damla Cercisoğlu, Efe Deprem, Bahadır Vatanoğlu, Reyhan Aydınsel, Işık Selin Kuyumcu, Hilmi Özçelik ve Murat Terzi rol alıyor.”

1 Mayıs 2015 tarihinde Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da tek seans oynanacak oyunun biletleri ise;  Park 328 AVM, Böğürtlen Kafe, Alper Çiçekçilik ve Salon Gişesinden temin edilebilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar