18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5425
EURO34.8134
ALTIN2497.5

“Gıda ve Tarım” temalı Kısa Film yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Gıda ve Tarım” temalı Kısa Film yarışması
Abone ol
Bölgemizde Gıda ve Tarım temasının konu edileceği “DOĞAKA Kısa film yarışması” katılım koşulları açıklandı.
Bölgemizde Gıda ve Tarım temasının konu edileceği “DOĞAKA Kısa film yarışması” katılım koşulları açıklandı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Osmaniye Ticaret Borsası ile iş birliğinde, bölgemizdeki gıda/tarım konulu sosyo-ekonomik yapının vurgulanarak kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla gıda- tarım temalı “Kısa Film Yarışması” düzenlenecek.

Bölgemizde DOĞAKA koordinasyonunda ikinci kez düzenlenecek olan Kısa Film Yarışması'nın ana teması "Gıda- Tarım" olarak belirlendi.

Söz konusu yarışma ile bölgemiz illeri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelin ortaya çıkarılması ve görünürlüğünün artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Yarışma kapsamında değerlendirilecek olan eserlerde, gıda-tarım sektöründe üretim, ürün çeşitliliği, işleme, paketleme, satış ve markalaşmanın ön plana çıkarılması öncelik olarak vurgulanıyor.

"TOPRAĞIN BEYAZ PERDEYE YANSIMASI… " ortak sloganıyla; başvuru sahipleri, her üç il için de ortak bir çalışma sunabileceği gibi il bazlı olarak da çalışmalarını hazırlayabilecekler.

Söz konusu yarışma ile bölgemizde "gıda tarım" konusunun işlendiği ve kültürel öğelerimizle harmanlandığı özgün eserlerin üretilmesi, bölgemizde yeni yapımların özendirilmesi ve üretilmiş filmlerin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan konusunda uzman jüri üyelerince beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşturulması hedefleniyor.

Bu sene ikincisi düzenlenen Kısa Film Yarışmasına katılım ücretsiz olup; "Gıda ve Tarım" teması ile amatör ve profesyonel tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açık olduğu bildirildi.

Yarışmaya başvurular 20 Nisan-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında DOĞAKA’ya şahsen veya posta yolu ile iletilmesi gerektiği kaydedildi.

Yarışmanın sonuçlanmasının ardından, Jüri üyelerinin de katılımı ile düzenlenecek olan bir törende; birinci olan eser sahibine 7.500 Tl., İkinci olan eser sahibine 5.000 Tl., Üçüncü olan eser sahibine 2.500 Tl. ve özendirme ödülü olarak başarılı bulunan bir esere ise 1.000 Tl ödül verilecek.

"Gıda- Tarım" konulu Kısa Film Yarışmamız için; Son başvuru tarihi 22 Temmuz 2016 Cuma Günü mesai bitimine kadar gönderilmesi olarak belirlenirken; bu tarihten sonra iletilen başvurular veya postada gecikmeden kaynaklı olarak belirtilen tarihten sonra ulaşan veya hiç ulaşmayan başvurularının yarışmaya dahil edilemeyeceği, eser sahiplerinin başvurularını takip etmeleri gerektiği anımsatıldı.

Başvuruda bulunmak isteyen katılımcı adayların; www.dogaka.gov.tr/kisafilm2016 web sayfasındaki yarışma sitesinden yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve belgeye ulaşabilecekleri, konu ile ilgili bilgi almak için ise 0326.225 14 15/115 numaralı telefonu aramaları isteniyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar