26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

Gençler tiyatro topluluğu oluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler tiyatro topluluğu oluşturdu
Abone ol

Osmaniye’de bir grup genç, muhtaç ailelerin çocuklarına yardım etmek amacı ile tiyatro topluluğu oluşturarak çalışmalarına başladı.

Osmaniye Genç Tiyatro topluluğu (OGTT) adı ile sahne çalışmalarına başlayan gençler, ilk oyunlarını Nisan ayı içerisinde sahneye koyacaklar.

Tiyatro yapımcısı Yusuf Kayıkcı ile Yönetmen Ferdi Derin öncülüğünde çalışmalarını sürdüren gençler, Osmaniye’de tiyatro geleneğini sürdürmeyi ve muhtaç aile çocuklarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söylediler.

Tiyatro topluluğunun yönetmeni Ferdi Derin çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Osmaniye’mizde tiyatro geleneğini yetersiz görüyoruz, yeterli sayıda tiyatro geleneğinin sürdürülmesini amaçlamaktayız. 

Mutlu bir şehir diyoruz, fakat tiyatro gibi bir kültür/sanat etkinliğinin olmayışı Mutlu Şehir Kelimesini gölgede bırakıyor...

Biz O.G.T.T (Osmaniye Genç Tiyatro Topluluğu) olarak kurulduğumuzda tüm olasılıkları ve olanakları göz önünde bulundurarak değerlendirmeler yaptık. Bunun sonunda da bir karara vardık.

Mutlu şehir Osmaniye'mizde halkımıza ve gençlerimize yönelik farkın dalık oluşturmak amacıyla kurmuş olduğumuz O.G.T.T ile birlikte sürekli ve devamlı bir şekilde Tiyatro oyunları sergilemek ve bu kültür/sanat etkinliğimizi Osmaniye'mize kazandırmak.

Burada ki asıl amacımız; sahneye koyacağımız oyunlardan elde edeceğimiz gelirin, yardıma muhtaç ailelere ve geleceğimiz olan çocuklarımıza  yardım elini uzatabilmektir.

Tiyatronun bir geleneği vardır. Ya düşündürür ya da güldürür. Biz ise bunları birleştirerek Güldürürken Düşündüren tiyatro adı altında eğlendireceğiz.

Biz sahnede eğlendirirken yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzattığımızda yüzlerini güldüreceğiz.

Bu Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen OŞYAD yönetimine de ayrıca teşekkür ediyoruz”dedi.

Genç Tiyatro topluluğu  çalışmalarını sürdürürken, Nisan ayı içerisinde ilk oyunlarını sahneye koyacaklarını belirttiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar