19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

“Ekmek Ödüllü” Şiir Yarışması Başvuruları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ekmek Ödüllü” Şiir Yarışması Başvuruları Başladı
Abone ol
Türkiye'nin 80.nci İl’i Osmaniye’de; 20 yıldır aralıksız olarak düzenlenen, Şiir yazmanın emeğine ekmekle önem veren ve yeryüzündeki en farklı TEK Şiir yarışması’nın, 21.’ncisine katılım ve koşulları açıklandı.

Türkiye'nin 80.nci İl’i Osmaniye’de; 20 yıldır aralıksız olarak düzenlenen, Şiir yazmanın emeğine ekmekle önem veren ve yeryüzündeki en farklı TEK Şiir yarışması’nın, 21.’ncisine katılım ve koşulları açıklandı.

OsmaniyeOzanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Mustafa Bardak; Şiir yarışması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada;

“Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleyip, tescilleyerek OSMANİYE İlimiz adına gururla 20 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz “Ekmek Ödüllü Uluslar arası Şiir Yarışması”nın 2018 yılında 21.'ncisini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz.

 “Ekmek ödüllü 21. Şiir Yarışması”na katılarak sizler de şiirlerinizi tanıtma olanağına kavuşabilir, böylesi bir etkinlikte farklı kentlerdeki şiir dostları ile tanışmanın ortamını yaşayabilirsiniz.”dedi.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ:

1- Yarışmada ilk üç dereceye girenlere Plaketle birlikte çeşitli hediyeler verilecektir.

Yarışmamızın ilk üç derecesinden sonra gelen şiirlerin puan durumlarına göre;

1- Yazar- Yaşar Kemal, 2- Şair- A. Neşet Dinçer, 3- Şair -Salih Sefa Yazar, 4-Gazeteci- A. Yemliha Yazar, 5-Gazeteci- Ali Rıza Karadağ, 6-Gazeteci- M. Cemal Şenadam, 7-Gazeteci -Ahmet Birgül, 8-Şair-Yazar Ahmet Borazan, 9-  Şair-Yazar-eğitimci Süleyman Yurtsever, 10- Şair-Yazar Yüksel Öktem, 11- Ressam-Şair-Müzisyen Mustafa Dinletir,  12- Gazeteci -Gökhan Erkmen Anılarına;  ayrıca bu etkinliği 21 yıldır düzenlemenin onuruna Mustafa Bardak özel ödülü olarak Plaket ve özel hediyeler verilecektir.

Yarışmamızın tüm katılımcılarına, 5 değişik ödül ayrıca verilecek, törenimizde emeğinin karşılığını almayan şiir yazarı eli boş dönmeyecektir.

YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI;

1.Yarışmaya katılacağınız Şiir’de konu’yu serbest bırakıyoruz. Ancak; kendi yazmış olduğunuz şiir veya şiirlerinizle yarışmaya katılabilirsiniz. Kendinize ait olmayan bir şiirle katılmanızın belirlenmesi durumunda) dereceye girseniz bile, olayın anlaşılması durumunda koşullara uyulmaması nedeniyle ödülünüz iptal edilir. Olayın ödülün tesliminden sonra öğrenilmesi durumunda ise; “basın yolu ile kınama” yayınlanır.

2- Yarışmamıza; en fazla üç şiirle katılabilirsiniz. Şiirlerinizin altına gerçek isminizi değil; kullanacağınız Rumuz ile  birlikte yaşınızı da belirtmelisiniz.

Ayrı bir kağıtta ise; şiir veya şiirlerinizin  ismi/isimleri, RUMUZ'unuz, gerçek adınız  ve soyadınız, açık adresiniz, telefon numaranız, varsa elektronik posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir.

Her katılımcı birden fazla şiirle katılıyorsa katıldığı tüm şiirlerinde  aynı rumuzu kullanması zorunludur.

4- Yarışmamız; Şiir okuma değil, şiir yazabilme olarak anlaşılmalıdır.

5. Yarışmaya göndereceğiniz şiirlerde herhangi bir siyasi parti lideri veya siyasi içerikli bir düşünceyi destekleyici görüşler olmamalıdır. (Böylesi şiirler ön eleme sonunda yarışma dışı bırakılır. Ancak; yarışmaya katılım gösterdiği için 5 değişik ödülün verilmesinde bir sakınca yoktur.)

6- Şiirlerinizi elden getirebileceğiniz gibi, posta ile de gönderebilirsiniz. (Posta veya kargo ile göndermelerde gecikmeler veya elimize ulaşmamış olmasından organizasyonumuz sorumlu değildir. Ancak; posta-kargo  gönderileri sonunda rumuzunuzu belirterek telefonla arayıp, gönderinizin bize ulaşıp ulaşmadığını sorup öğrenebilirsiniz)

7. Yarışmamıza göndereceğiniz şiirlerin  13 Nisan 2018 Cuma  günü saat: 19.00'e kadar elimize ulaşmış olması gerekmektedir.  Bu tarihten sonra elimize ulaşan şiirler yarışmaya katılan listeye kabul edilmeyecektir.

8. Yarışma sonuçlarımız; 27 Nisan 2018 Cuma günü saat: 17.3o'de Osmaniye İl Merkezindeki; Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı, Şiir Meydanı'nda düzenlenecek törende açıklanacak ve ödüller sahiplerine  verilecektir. Ödül Töreni tarihi kesin olup, ertelenme olayı söz konusu değildir.

9- Yarışmamızın ödül törenine  katılmak isteyenlerin; Organizasyonumuzla yapılacak olan görüşmeler sonunda, yol-konaklama ve diğer giderlerinin masrafları (kabul edilmemesi)  durumunda giderler katılımcıların kendileri tarafından yapılacaktır.

Organizasyonumuzla yapılan görüşmeler sonunda; giderleri benimsenen yarışmacılarımızın; Osmaniye'ye geliş-dönüşleri, konaklama ve yemek ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacaktır.

10- Yarışmaya il dışından katılıp ta ödül törenine gelemeyenlerden ilk 16 dereceye girenlerin ödülleri programın gerçekleştirilmesinin ardından, 20 gün içerisinde verdikleri adrese kargo ile gönderilecektir.

11- Yarışmaya katılım koşullarına uymayanlar, eksik veya aksaklık bilgileri bulunanlar  sonradan hak sahibi olamayacakları gibi; Osmaniye İl ve ilçelerinden katılanlar (30 gün) içinde ödüllerini gelip almadıkları durumunda hak iddia edemeyeceklerdir. Osmaniye'nin komşu illeri dışındaki diğer illerde oturanlara organizasyonumuz kargo ile ödüllerini göndermekle sorumludur.

12- e-Posta ile Yarışmamız Şiir kabul etmemektedir.

13- Yarışmamıza katılabilmek için “Katılım ücreti” istemiyoruz.

Yarışmaya Başvuru Adresi:

“Ekmek Ödüllü 21. Şiir Yarışması”

Mustafa BARDAK

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD)

Alibeyli Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Bekir Evirgen Sokak, No.3 kat: 2.

80010- Merkez- Osmaniye/Türkiye

Bilgi tel: 0 535.711 36 07- 0 545. 501 33 16 -

e-posta:[email protected]   veya: [email protected]    


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar