19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

Doğaka, “Kısa film yarışması” başvuru süresini uzattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğaka, “Kısa film yarışması” başvuru süresini uzattı
Abone ol
Bölgemizde düzenlenen Gıda ve Tarım temalı “DOĞAKA Kısa film yarışması”nda başvuru süresi uzatıldı.
Bölgemizde düzenlenen Gıda ve Tarım temalı “DOĞAKA Kısa film yarışması”nda başvuru süresi uzatıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Osmaniye Ticaret Borsası ile iş birliğinde, bölgemizdeki gıda/tarım konulu sosyo-ekonomik yapının vurgulanarak kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla gıda- tarım temalı “Kısa Film Yarışması” düzenledi.

Bölgemizde DOĞAKA koordinatörlüğünde ikinci kez düzenlenecek olan Kısa Film Yarışması'nın ana teması "Gıda- Tarım" olarak belirlendı. Söz konusu yarışma ile bölgemiz illeri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelin ortaya çıkarılması ve görünürlüğünün artırılmasını hedeflenmektedir. Yarışma kapsamında değerlendirilecek olan eserlerde, gıda-tarım sektöründe üretim, ürün çeşitliliği, işleme, paketleme, satış ve markalaşmanın ön plana çıkarılması önceliklendirilmekte olduğu kaydedildi.

"TOPRAĞIN BEYAZ PERDEYE YANSIMASI… " ortak sloganıyla; başvuru sahiplerinin, her üç il için de ortak bir çalışma sunabileceği gibi il bazlı olarak da çalışmalarını hazırlayabilecekler.

Aynı zamanda söz konusu yarışma ile bölgemizde "gıda tarım" konusunun işlendiği ve bu onunun kültürel öğelerimizle harmanlandığı özgün eserlerin üretilmesi, bölgemizde yeni yapımların özendirilmesi ve üretilmiş filmlerin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan konusunda uzman jüri üyelerimizce beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşturulması hedefleniyor.

Bu sene ikinci kez düzenlenen Kısa Film Yarışmamıza katılım ücretsiz olurken; "Gıda ve Tarım" teması ile amatör ve profesyonel tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açık olduğu belirtildi.

"Kısa Film Yarışması" başvurularının 20 Nisan – 01 Kasım 2016 tarihleri arasında Ajansa şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gerektiği vurgulandı.

Yarışmamızın sonuçlanmasının ardından, jüri üyelerinin katılımı ile düzenlenecek olan ödül töreninde;

Birincilik ödülü alan eser sahibine 7.500 TL,
İkincilik ödülü alan eser sahibine, 5.000 TL,
Üçüncülük ödülü alan eser sahibine olan esere 2.500 TL ve
Özendirme Ödülü olarak da başarılı bulunan bir esere 1.000 TL ödül verilecek.


"Gıda- Tarım" konulu Kısa Film Yarışması için; Son başvuru tarihi 01 Kasım 2016 Salı günü saat 17.00 olarak belirlendi.  Daha geç iletilen başvurular veya postada gecikmeden kaynaklı olarak geç ulaşan veya hiç ulaşmayan başvurular yarışmaya dahil edilmeyeceği, eserlerin ulaştığının teyidi başvuranlar tarafından takip edilmesi gerektiği belirtildi.

Başvuruda bulunmak isteyen katılımcı adayların; www.dogaka.gov.tr/kisafilm2016 web sayfasındaki yarışma sitesinden yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere ulaşabilecekleri kaydedildi.
Konuyla ilgili bilgilendirme almak ve iletişim için 0 326 225 14 15/ 115 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi.

Yarışma sonuçlarının 5 Aralık 2016 günü açıklanacağı, ödül töreni ve Gala gecesinin 15 Aralık 2016 tarihinde Osmaniye merkezinde gerçekleşeceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar