19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödülleri verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödülleri verildi
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Güneysu Dergisi Şiir Şöleni" programı kapsamında ki '4. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. 

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Güneysu Dergisi Şiir Şöleni" programı kapsamında ki '4. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. 

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, kurum müdürler, STK Temsilcileri, şair ve yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

CGC Başkanı Ali Cihangir, konuşmasında,  Türkiye’nin farklı illerinden gelen şairlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Güneysu Dergisinin 34 yıllık mazisiyle kentin en eski ve köklü kültür, sanat ve edebiyat dergisi olduğunu ifade eden Cihangir, "2000 yılında derginin yayın hayatına ara verilmişti. Ancak bu derginin yaşatılması gerekiyordu.



Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti olarak bu derginin kurucularına vefa borcu olarak 2012’de Güneysu Dergisi’nin yine kendi yayın ilkeleri doğrultusunda yeniden yayın hayatına başlattık. Bugün birbirinden değerli şairlerimizin katıldığı Güneysu Dergisi 9. Şiir Şöleni’ni bundan sonra da devam ettirmeye kararlıyız."şeklinde konuştu.

Osmaniyeli şair yazar Bestami Yazgan adına Türkiye geneli lise öğrencileri arası düzenlenen şiir yarışmasının sonuçlarını açıklayan Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru ise yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 387 şiir başvurusu olduğunu söyledi.

Şair akademisyenlerden oluşan komisyon tarafından başarılı şiirlerin belirlendiğini anlatan Doğru, şiir gönderen öğrencilere teşekkür etti. Şair yazar Bestami Yazgan, yaşarken adına şiir yarışması düzenlenmesinin gurur verici olduğunu aktardı.

Konuşmalardan sonra Güneysu Şiir Şöleni’ne katılan şairler ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiir okudu. Yarışma sonucunda birinci "21.yüzyıl için göktaşı kasidesi” şiiri ile İstanbul Avcılardan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Tekin, ikinci “Dosta sesleniş” şiiri ile İstanbul Ayazağa Anadolu İmama Hatip Lisesinden Melike Nur Coşkun, üçüncü ise “Uçurtma” şiiri ile Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi Betül Deniz oldu.

Değerlendirme sonucunda jüri özel ödülüne "Sensizlik içinde sensizlik" şiiri ile Osmaniye Özel Bahçeşehir Kolejinden 11.sınıf öğrencisi Perihan Damla Aksoy layık görüldü.

Yarışmada birinciye 2000, ikinciye 1500, üçüncüye 1000 lira, jüri özel ödülünü almaya hak kazanan öğrenciye ise 500 lira para ödülü verildi. Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve konuk yazarlara hediyelerini verdi. Adem Karaburç ve Türkiye’nin en genç radyo programcısı Ali İmran Tozluklu’nun sunuculuğunu yaptığı programda, şölene katılan şairlere, jüri üyelerine, dereceye giren öğrencilere ve sponsorlara özel imal edilmiş çınar yaprağı görünümlü plaket verildi.

DHA'YA PLAKET



Diğer yandan, katkı ve desteklerinden dolayı Demirören Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü Bekir Karakoca adına hazırlanan Çınar yaprağı görünümlü plaket, Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru tarafından Osmaniye DHA muhabiri İbrahim Emül'e takdim edildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar