20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Alaattin Ala ilk şiir kitabını çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaattin Ala ilk şiir kitabını çıkardı
Abone ol
Osmaniye’nin eğitim ve siyaset dünyasından tanınmış ismi olan Emekli Eğitimci Alaattin Ala, çıkardığı ilk şiir kitabının tanıtımını yaptı.

Osmaniye’nin eğitim ve siyaset dünyasından tanınmış ismi olan Emekli Eğitimci Alaattin Ala, çıkardığı ilk şiir kitabının tanıtımını yaptı.

Ala’nın Bir Gökyüzü Aydınlığı adlı ilk şiir kitabında kendisinden ve yaşamından duygusal şiirler yer alıyor.

Kafe 328’de düzenlediği basın toplantısında kitabının tanıtımına şiir dinletisi ile başlayan Alaattin Ala, “Bu benim ilk şiir kitabım. Şiirlerimi bu yapıtla ve Günce Yayınları’nın yardımıyla bir araya getirdim ve okurların beğenisine sundum” dedi.



Osmaniye’de eğitim alanında özellikle dersanecilik ile tanınan Alaatin Ala, “Ben meslek olarak edebiyatı seçtim. Bir süre öğretmenlik yaptım. Daha sonra ise Osmaniye’de dersanecilik alanında hizmet verdim. Şiire, öyküye, romana olan düşkünlüğüm ta lise yıllarımdan başlıyor. Serbest şiir tarzında ve anlatımcı bir şiir anlayışını tercih ediyorum. Kitabın geneline tematik bağlamda baktığınızda; yalnızlığın, aşkın, aile figürlerine yönelen sevginin, yaşama sevincinin, güçsüze acımanın, çocuğa yönelen korumanın, ideal ülke özleminin, özgürlüğün, barışın öne çıktığını görebilirsiniz” diye konuştu.

Toplantıya katılan Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak da Alaattin Ala’yı daha önceden düzenlediği Şiir Yarışması’ndan tanıdığını belirterek, “Sayın Ala, düzenlediğim Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda ‘Vahşetin Çığlıkları’ adlı şiiri ile Birincilik Ödülü almıştı. Daha sonra ise teklifimi kabul ederek yarışmada Jüri Üyeliği de yaptı. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı da Alaattin Ala’yı ilk kitabından dolayı kutlayarak, “Hocam beni daha önce ziyarete geldi ve kitabını takdim etti. Kitabını okudum. Gerçekten çok etkileyici şiirleri var. Kendisini tebrik ediyorum ve başka kitaplarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Alaattin Ala Kimdir:
1953 yılında Osmaniye’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Bir süre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Dersanelerde öğretmen olarak çalıştı. Osmaniye’de BEM Dersanesi ve Final Dersanesi’nin kuruculuğunu yaptı. Bir süreden beri şiirle ilgilenmektedir. Bir Gökyüzü Aydınlığı Alaattin Ala’nın ilk kitabıdır.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar