19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

22 Yıldır, Sabırla gerçekleşen “Şiir Yarışması”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
22 Yıldır, Sabırla gerçekleşen “Şiir Yarışması”
Abone ol
Osmaniye’nin İl olması ile birlikte başlatılan “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın bu yıl 22.’ncisi düzenlenecek.

Osmaniye’nin İl olması ile birlikte başlatılan “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın bu yıl 22.’ncisi düzenlenecek.

İlk yılından bu yana aralıksız ve tarihlerinde erteleme yapmadan gerçekleştirilen; “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”nın başlayışından bu yana Genel Koordinatörlüğünü yürüten, Gazeteci-Şair- OŞYAD Başkanı, Gazetemizin Sorumlu Yazı işleri Müdürü Mustafa Bardak, 26 Nisan 2019 gün gerçekleşecek olan ödül töreni ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yarışmaya katılan ve ilk 3 dereceye girenler için hazırlanan Kristal plaketlerin görüntülerini paylaşan OŞYAD Başkanı Bardak; “ 22.’nci yılına girdiğimiz yarışma etkinliğimizde her zaman olduğu gibi kristalden yapılan kupa veriyoruz.

İstanbul’da yaşamakta olan Osmaniyeli hemşehrimiz, OSMAR kristal sahibi Osman Duman’ın tasarımı ile yarışmamızda ilk üç dereceye girenlere özel ödül vermekteyiz. Bu yılki yarışmamıza ülkemizin değişik 41 ilinden, bir de Almanya olmak üzere 42 yerleşim biriminden toplam 348 şiir ile 167 şair katılım gösterdi.

Her katılımcıya  ödül verme adına sürdürdüğümüz koşulumuz gereği, birden fazla şiir gönderenlerin kişi bazında isimlerini belirleyerek katılımlarını sağladık.  Tüm katılımcılara; 5 Ana  ödülümüz olan, ekmek, kitap, kalem, karanfil, kalem ve katılım  belgelerini hazırladık ve tören sırasında sunacağız.  Ayrıca; Osmaniye’mizin kültür-sanat ve gelişmesi alanında uğraş veren, şu anda hayatta olmayan insanların anılarına da derecelerine göre plaket vereceğiz.”dedi.

ÖNEMLİ ÖDÜLLERİ 11 İL PAYLAŞTI

22. Ekmek ödüllü Şiir Yarışmasında ilk üç derece ile diğer 13 önemli ödülün sahipleri; İstanbul, Mersin, Osmaniye, Denizli, Van, Diyarbakır, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Balıkesir ve Adana illerinden katılan şairler oldu.
 
Osmaniye Merkez’deki Kıbrıs şehidi Albay H. İbrahim Karaoğlanoğlu parkı içerisinde saat:13.30’da “ Uluslar arası kültür-sanat festivali” etkinlikleri ile başlayacak program, saatler 17.30’u gösterdiğinde ödüllerin dağıtılması ile devam edecek. Yarışmada dereceye girenlerin isimleri de aynı anda ödüllerinin verilmesi ile açıklanacağı bildirildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar