25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5278
EURO34.981
ALTIN2425.0

Yüreğim Sensiz Üşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüreğim Sensiz Üşüyor
Abone ol
Malatya’da bahçesinde meyve ağaçları olan tek odalı evde dünyaya gelen, 7 kardeşten biri Selma Meriç.

Malatya’da bahçesinde meyve ağaçları olan tek odalı evde dünyaya gelen, 7 kardeşten biri Selma Meriç.

Şiir yazmaya küçük yaşlarda başlayıp, süreç içerisinde bir çok gazete ve dergilerde şiirlerini yayınlanan Selma Meriç, şu anda Sakarya’da yaşamını sürdürürken Sakarla Şairler ve Yazarlar derneğinin üyesi bulunuyor.

OŞYAD organizasyonu ile 22 yıldır düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”na sürekli katılım gösteren, ödülünü almak için Osmaniye’ye gelip tarihi ve turistik yerleri gezdiğinde hayranlıkla sözeden  Selma Meriç “Yüreğim sensiz üşüyecek” adlı şiir kitabını okurları ile buluşturdu.

Kitabın kapağında başlığın altında; “Zaman aşımına uğrasa da sevdamız/ ben sende müebbet kaldım” dizelerini yerleştirmiş.

Sakarya’da Orhun yayınları arasında 202 sayfadan oluşan kitapta toplam 151 şiir bulunuyor.

Kitabın ilk sayfalarında sayfalar arasındaki şiirlerin sayfa ve isimleri yeralırken, “Selma Meriç hakkında” yazı Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak (kendim) tarafından kaleme alınmış olduğunu görmekteyiz. bir diğer sayfada ise; Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Kültür derneği Genel Başkanı Hasan Azkıran tarafından kaleme alınmış olduğunu görmekteyiz.

Şiirlerinde; sevgi, aşk, özlem, vatan, çocuk ve memleket üzerine duygularını kaleme alan şair Selma Meriç.

Selma Meriç’in “Yüreğim sensiz üşüyecek” adlı kitabından örnekleri paylaşmak istiyorum. “Canımdan öte” adlı şiirinin bir bölümünde; “Sen benim gönlümün/Derin sancısı/Aylar yıllar geçti/Dinmedin hala/Yüreğimdesilinmeyen bir iz bıraktın/Sanma unuttum/Sanma pişmanım/Senin sevgin bende/Canımdan öte/….” Diye devam ediyor.

Çocuklarla ilgili şiirinin bir bölümünde; “Umudun karardığı/Sevginin tükendiği/Günlere kaldınız çocuklar/Kim bilir/Ne hayaller kuruyordunuz/Ne düşler görüyordunuz/Ne oyunlar oynuyordunuz/Ne günlere kaldınız çocuklar/
Alındı elinizden birer birer/Önce topacınız/Sonra oyuncağınız/…”sözleri ile devam ediyor.

Şairimizin annesi ile ilgili yazdığı şiirinde ise; “Annem/Sen gideli/Aylar oldu/Yıl dönümüne az kaldı/Alışamadım yokluğuna/Her gün / Biraz daha özlüyorum/Yüreğim acıyor/Gitmek zorunda mıydın/Bırakıp gitmezdin/Sevseydin/Kalkıpta gelirdin/Belki/Nasıl özlediğimi/Bilseydin/…” sözleri ile devam eden bir şiirle annesine duyduğu özlemi dile getiriyor.

Şairimizin “Gazeli çocuk” şiirine bakıyorum: “Evinin yıkıntıları arasında/Dolaşıyorken çocuk/Bir balona/Takılmıştı gözleri/Düşleri ile/Aynı renkteydi/ O an unutmuştu/Acılarını/Annesini/Kardeşlerini/Yitip giden canlarını/….” Bu kez “Filistinli çocuğun çığlığı” başlıklı şiirler dizeler paylaşmak istiyorum: “Korkuyorum uyku tutmuyor beni/Dışarıda bombalar yağıyor anne/Herkes sağır olmuş, herkes kör olmuş/Çığlıklarımızı duymuyor anne/…” dizeleriyle devam ediyor.

Sevmekle ilgili bir şiirinde ise; “Sevgiyle yaklaşalım/Hoşgörülü olalım/Düşünüp taşınmadan/Kalpleri kırmayalım/…..” dizeleriyle devam ediyor.

Kitabın son sayfasındaki “Bir sevda treni başlıklı” şiirinde ise; “Bir sevda treni geçti buradan/Yükünü yüklemiş yol alıyordu/Pencereye yaslanmış sevdalılara/İstasyonda kalanlar el sallıyordu/….”dizeleriyle devam ediyor.

Özellikle çocukluk anıları, doğduğu evi, sokaklarını, Mahallesini ve yıllar sonrasında da Malatya’sına duyduğu özlem dolu duyguları dile getirirken, dizeler okuyucuyu alıp çocukluğuna ve doğduğu  kentinin topraklarındaki yaşadığı günlere götürüyor.

Şairimiz Selma Meriç’i kutlar, başarılarının devamını dileriz. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar