20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yıldızlara Asılı Kaldı Uçurtmam Ve Gizemli Yolculuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldızlara Asılı Kaldı Uçurtmam Ve Gizemli Yolculuk
Abone ol
Bugünkü  yazımda Eğitimci, Şair ve Yazar Eyüp Hayta’nın iki ayrı kitabını tanıtmak istiyorum sizlere.

Bugünkü  yazımda Eğitimci, Şair ve Yazar Eyüp Hayta’nın iki ayrı kitabını tanıtmak istiyorum sizlere.

Eğitimci Şair ve Yazarımız Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğmasına rağmen çocukluğu Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Sarıtaşmanlı Köyünde geçmiştir. 

Şairimiz  Eyüp Hayta ilk şiir kitabını  İstanbul’da “Parana” yayınları arasında çıkarır. “Yıldızlarda asılı kaldı uçurtmam” ismini taşıyan kitabının sayfalarını karıştırıyorum.

Kitap 96 sayfadan oluşuyor ve içerisinde 67 şiir yeralıyor. Şairimiz bazı şiirlerinin sayfasında çizgi resimler de yerleştirmiş.

Kitaptaki şiirlerin çoğunluğu serbest ölçüde yazılmış. Bu arada kitabın ilk sayfasındaki “Ay parçası” şiirinin ilk dörtlüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Yanına yaklaştım bir rüya sandım/Bir dokundum ay parçası gördüm/Yaklaştıkça yüreğim eridi, kor oldu/Gözlerimi aldı, bakamaz oldum./…” diye devam ediyor.

Bir başka şiirine göz atıyorum. “Sensizliğin hüznü” başlıklı şiirinde; “Penceremi açık tuttum rüzgar girsin diye./Bekledim gönül penceresinden içeri essin diye./Her zaman ben seni bekledim es diye./Sen beni üşüttün, hasta ol diye./…” dizeleriyle devam ediyor.

Kendisi bir eğitimce, Türkçe öğretmeni olan Eyüp Hayta, “Canım öğretmenim” şiirinin ilk dizelerinde; “Güneşin gönlünde doğsun,/Güneşin gecemi gündüz etsin./Bir kar yağsa, bir fırtına olsa,/Gök bulutlarla, dünya kavgayla dolsa,/Güneşin güneşim olsun gönlümde./…” bir öğretmenin kaleminde, öğretmeni ilk dizelerinde böyle anlatıyor şairimiz.

Şiirlerini; gurbet, sıla, sevgi ve dostluk üzerine kaleme alan şairimiz, “Merhaba hayat” başlıklı şiirinde; “Gözlerim şafak gibi/Ağır ağır açıldı, bu sabah/Merhaba hayat/ Penceremde çiçekler/Tahta masam, yeşil renkli bahçem/ Can dostum kuşum merhaba/…”diye devam ediyor dizeleri…

Şairimizin kitabına ismini verdiği şiirine bakıyorum. “Yıldızlarda asılı kaldı uçurtmam” başlıklı şiirinde; “Badem renkli gözlerin vardı,/Her gece karanlıkta kayardı, yıldızlar./Dokundukça kaçardı gözlerin,/-Ve kaçtıkça yıldızlar sönerdi./…”diye devam ediyor.

Şairimiz çiçeğe olan sevgisini ise, “Çiçeği incitme gönül” başlıklı şiirinde anlatıyor. “Çiçeklerle hoş geçin/Çiçeği sevgisiz soldurma gönül/Küçük bir bal için/Çiçeği incitme gönül./…”dizeleriyle devam ediyor.

GİZEMLİ YOLCULUK

Eğitimce, Şair ve yazarımız Eyüp Haytanın ikinci kitabı ise “Gizemli Yolculuk”ismini taşıyor. 

Öykü kitabının  179 sayfadan oluşuyor. Sayfaları arasında; Gizemli yolculuk, Dört mevsim, Gökkuşağı tutulması ve Bakma bana öyle başlıklı öyküleri yeralıyor.

Yazarımız kitabının ilk öyküsünde 19 Ekim 1986 günü doğduğu köyünden, çocukluğunun geçeceği şimdiki Sarıtanışmanlı köyüne gelip yerleşmelerini konu ediniyor.

Köydeki yaşantısı, arkadaşları ve ailesi okul yılları, öğretmenleri ile olan ilişkileri, eğitim ve öğretim yıllarındaki tarlada çalıştığı ve hayvan otlattığı yılları olayları öyküleştirip kaleme almış yazarımız.

Yazarımız öyküsünde annesi ve abisinden sözederken, babasının olmadığını da anlayabiliyoruz. Çünkü öyküde baba ile ilgili bir olayı kaleme almamış. 

Diğer öykülerinde eğitim-öğretim yıllarındaki gelişmeler ve olaylar dile getiriliyor.

Bir insanın çocukluk yıllarından başlamak üzere hayatın inişli-çıkışlı zorluklarını öyküleştirerek okurlarına “Gizemli yolculuk” kitabı ile sunmaya çalışan Eyüp  Hayta’yı her iki kitabı için de kutlar, başarılarının devamını dileriz. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar