28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Türkiye’nin Peynir Dergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin Peynir Dergisi
Abone ol
Derginin kapağına baktığınızda “Cheese Life Magazine” yazıyor, ancak altındaki yazıyı okuduğumuzda; “Türkiye’nin Peynir Dergisi” ile birlikte yayın yılını görüyoruz.

Derginin kapağına baktığınızda “Cheese Life Magazine” yazıyor, ancak altındaki yazıyı okuduğumuzda; “Türkiye’nin Peynir Dergisi” ile birlikte yayın yılını görüyoruz.

Derginin ön kapağında; “Peynir 7 tepeli şehirde sahne aldı- İstanbul Peynir festivali” yazılarını okumaktayız.

Bu dergi, başlı başına “peynir dergisi” diyebiliriz. Kitap fuarındaki etkinlikler ve peynire gönül verenler ile Kars ilimizin tanıtımı yapmak üzere  yoğun emek verilerek yayınlanan bir kültür- sanat eserini okuduğumu söyleyebilirim.

Öncelikle, Kars ilimizde böylesi kaliteli bir derginin yayınlanmasında emeği geçen; derginin sahipliğinden, sorumlu Yazı işleri Müdürlüğü, editörlüğü ve sayfa sekreterliğine kadar tüm emek veren insanları kutluyor, başarılar diliyorum.

Teşekkürlerimi bununla da sınırlı saymadan önce; derginin yaşaması için reklam vererek katkıda bulunan firma yetkililerinin duyarlılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Elimizdeki derginin İstanbul’da basılmasının teknolojik olaydan kaynaklandığını düşünsek bile, elinde basım alanında böylesi teknikler bulunduğu halde, böylesi dergileri okurları ile buluşturamayan illerimizin de bulunduğun belirtmek isterim.

Bugünkü sayımızda “Peynir” ile ilgili bir dergiyi ve bu derginin sayfalarında yeralan haberler sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dergi, 11. sayısı ve beşinci yılına girmiş, üç ayda bir yayınlanan bu derginin elimizde son sayısı bulunuyor.

Derginin imtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü; Metin Öztürk. Yönetim yeri ise; Yenişehir Mahallesi AGO Bulvarı Ay-Ka sitesi  A Blok kat.2, D.4 Kars olarak geçiyor. 

Derginin editörlüğünü ise; Prof. Dr. Yavuz Öztürkler yapıyor. Dergi  orijinal kuşe kağıda basılmış ve 82  sayfadan oluşuyor. Derginin sayfalarındaki fotoğraflar oldukça geniş şekilde sütunlara yerleştirilmiş ve net olarak görüntüleri izleyebiliyorsunuz. 

Derginin sayfalarında mutfak kültürüne ağırlık verilen haber ve yazıları okumaktayız. Özellikle peynirle ilgili mutfak kültürünün tanıtımı, yurtta ve dünyadan tanıtımlar anlatılıyor. Peynir üzerine röportajlar  ve peynirin kitabı üzerine anlatımları da görebiliyoruz. 

Düzenlenen peynir etkinliklerinden birinde Ali Keser’in peynirli menüsünü okuyoruz. Peynir çorbası, peynir tatlısı ve diğer peynir yiyecek ve içeceklerini yine derginin sayfalarında okumaktayız.

Peynir üretimi ve tüketime sunulması ile Anadolu’nun çeşitli yörelerinde görselleri görmekteyiz. İstanbul’da açılan 1. Peynir festivaline geniş yer verilmiş. Festival kapsamında Dünyanın değişik ülkelerindeki peynir türleri, yapılışları ve lezzetlerini yine bu dergide fotoğrafları ile bulabiliyoruz.

Erzumum’daki 2. Kitap fuarına katılan Av. Metin Öztürk ile Prof. Dr.Yavuz Öztürkler’in “Peynir deyip geçmeyin” adlı kitabının imza günleri ve söyleşiler yine derginin sayfalarında geniş olarak yeralıyor.

Peynir dergisi yöneticilerinin TRT Erzurum radyosundaki programı, Azerbaycan’dakiki peynir pazarından görüntüler. İngiltere’de düzenlenen “Peynir yarışı, peynirli fıkralar, Peynirli şiirler, Peynirli bulmacaları yine derginin sayfalarında okuyabiliyoruz.

Peynir dergisinde Peynir dışında bir haber görebiliyoruz, o da “Editörümüze şiir ödülü” başlıklı haber. Osmaniye’de “OŞYAD” organizasyonu ile düzenlenen “Ekmek ödüllü 22. Şiir yarışması” sonunda, derginin editörü Pro. Dr. Yavuz Öztürkler’in  plaketle ödüllendirilmesinin görüntüsü, haberi ve ödül alan şiir derginin 73. sayfasında yeralıyor.

Dergiye emek veren ve katkıda bulunanları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar