25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3

Şiir Şair Ve Okur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiir Şair Ve Okur
Abone ol
Şair ve Yazar Coşkun Karabulut’un yeni şiir kitabı; “Şiir Şair ve Okur” adını taşıyor.

Şair ve Yazar Coşkun Karabulut’un yeni şiir kitabı; “Şiir Şair ve Okur” adını taşıyor.

Karabulut 1956 Sarıkamış doğumlu. Mersin, Adana, Fethiye ve Kuşadasında çeşitli bankalarda yöneticilik yapan Coşkun Karabulut boş zamanlarında şiir ve deneme yazıları ile günlerini değerlendirmiş. 

Karabulut’un ilk şiiri, Mersin’de yayınlanan Senfoni dergisinde yayınlanmasının ardından değişik dergi ve gazetelerde şiir ve düz yazıları okurları ile buluşmaya başlar.

İlk şiir kitabı 1993 yılında “Taramak gökyüzü” adı ile çıkaran Coşkun Karabulut, bu kitabının 2. baskısını 1994 yılında yayınlar. Bundan sonraki yıllarda; “Bizim olan ne var”, “Aklımda sen”, “Çizgi”, “Beni zamansız bırak”, “Pılı pırtı şiirler”, “Hardan haraya” ve “İncir çekirdeği” isimli şiir kitapları yayınlanır.

Bu arada Coşkun Karabulut’un deneme kitaplarını da görmekteyiz. “Sözcükler de ölür”, “Kolay görünen zor”, “Söz yalanı sevmez”, “70’li yıllarda bende kalan Sarıkamış” ve son olarak “Şiir Şair ve okur” kitaplarını yayınlar.
Coşkun Karabulut, Adana’da Yaşam Sanat Derneğinde  kitabını imzalayıp verirken; “Ben de kendimce bir şeyler yazmaya çalışıyorum arkadaşım. Şiir ve deneme üzerine çalışmalarım var. Kendimi öyle başarılı saymıyorum, iddialı da değilim dostlar. Henüz kendimi yolun başlangıcında sayıyorum”diyordu.

Karabulut’taki samimiyet, güleryüzlü tavırları, hele de o kadar şiir ve deneme kitabı yazmış olmasına rağmen yüreğindeki şiir sevgisi ile insanlara dokunuşu konuşurken seçtikleri sözcüklerden anlaşılıyordu.

Bazı şiir veya öykü kitabı çıkaran kişileri anımsadım. Bir kitap çıkardıktan sonra “şairim veya yazarım” diyerek insanlara tepeden bakanlar aklıma geldi. Onca kitaba rağmen Karabulut, kendini yükseklerde görmeyen  güzel bir kalem olarak tanıdım onu.

“Şiir Şair ve Okur” kitabı 100 sayfadan oluşuyor, Günce yayınları arasında çıkan kitapta, “Söz ve sözcükler” üzerine bir yazı ile sayfalarına giriş yapıyoruz.  Sözün ağızdan çıkması, kullanılması ile birlikte örnekler verilerek deyimleri konu olarak ele almış Coşkun karabulut bu yazısında. Kitaptaki ikinci yazı “Söz ve vicdan” başlığını taşıyor. Sonrasında “Şairi şiiri üzerinden konuşmak” yazısı ardından gelen diğer konuları kitabın sayfalarında okumaktayız. 

Karabulut’un kitabının 83. sayfasındaki konu başlığı “Sanat sonsuz güzeli aramaktır!” olarak konulmuş. Sadece başlık bir bütün olarak içeriğin anlamını anlatmaya yetiyor bence. Yazının içeriğini bu başlık size okutacaktır elbette. 

Karabulut kitabının 95. sayfasında “ Şura suresi ve Şairler” başlıklı yazısında, Şura suresindeki 224, 225, 226 ve 227. ayetlerdeki sözlere değinmiş. Bu ayetlerde Şairlerle ilgili yazılan sözler ile  Kur’an-ı Kerimdeki  hangi “sure”de şiir, şair, okumak ve öğrenmek üzerine sözlerle de ilgili anlatımları görmekteyiz.

Yazma sanatı üzerine yoğun uğraş verilerek hazırlanmış bir kitap olarak gördüğüm “Şiir Şair ve Okur” kitabının yazarı Coşkun Karabulut’a başarılarının devamını diliyoruz. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar