29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

Şiir Defterim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiir Defterim
Abone ol
Karataş “Şiir defterim adlı” kitabının önsözünde; “Dünyada, Türkiye’de ve çevremdeki olaylara piyes ve şiirlerimle tepki verdim, tarih düştüm.

Özellikle piyes denemeleri ile tanıdığımız eğitimci-yazar Osman Karataş, şiir yazmaktan da kendini alamamıştır.

Her insanın gençlik yıllarında olduğu gibi yazın alanına şiir yazarak başlayan Karataş, Erzin ilçesi doğumlu olsa da yaşamının uzun bir süreci Osmaniye’de geçti, şu anda da öğretmenlikten emekliye ayrıldıktan sonra yine Osmaniye’de yaşamaktadır.

Karataş “Şiir defterim adlı” kitabının önsözünde; “Dünyada, Türkiye’de ve çevremdeki olaylara piyes ve şiirlerimle tepki verdim, tarih düştüm.

Yazdıklarım o günler göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir.

Umarım, bu kitaptaki şiirlerde siz de kendinizden bir şeyleri bulursunuz.”demektedir. 

Bu kitapta olmayan diğer şiirlerinin bir kısmını “En ibretli hikayeler/Şiirler 1.,2.,3” şeklinde üç kitapta yayınlayan Osman Karataş’ın daha çok piyes ve tiyatro eserleri  bulunmaktadır. 

Bu güne kadar 20 kitap yayınlayan Karataş’ın bu eserleri arasında Piyes, Tiyatro ve romanları da yeralmaktadır.

Bu eserleri arasında, “Altın kalpli Türkler” 4. baskı yapan eserleri arasında yeralmaktadır.

Yine “Zafer düğünü” adlı romanı, “Türkiye’den ve dünyadan A’dan Z’ye Atasözü sözün özü” derleme kitabı iki baskı yapmıştır. 

Osman Karataş yayınladığı 20 kitabın dışında; makale, fıkra ve denemelerinde oluşan 7 yeni kitabın daha yayınlanacak eserleri arasında bulunduğunu not düşmüş.

Son çıkan eseri “Şiir defterim” toplam 130 sayfadan oluşurken, 104 şiirini kitapta okumaktayız.

Karataş şiirlerinin altına yazdığı tarihi not düşerken, ayrıca ne zaman hangi gazete veya dergide yayınlandığını da yazmaktadır.

Şiirlerini, dostluk, vatan, aile, bayrak, kurtuluş günleri ve  dini duygular üzerine kaleme alan Karataş’ın uzun dizeli şiirleri olduğu gibi, kısa dizeli şiirleri de bulunmaktadır.

Karataş’ın “El değil” başlıklı şiirinin ilk dizelerine bakıyoruz; “Benim derdim küçük değil, az değil; /Caddelerde avuç açan el benim./Ayak yalın, başı açık gezilmez,/Ekmek diye kıvrananlar el değil./…”diye dizeler akıp gidiyor.

Bir başka duygularla yazılmış olan, “Seher vakti” başlıklı şiirinde; “Kuşlar daha tatlı öter,/Sabah vakti olduğunda…/Gonca daha güzel kokar,/Seher yeli vurduğunda…/…”dizelerini okumaktayız.

Kısa dizelerden oluşan şiirlere bakıyoruz, “Dua” başlıklı şiirinde; “Bir evde iki bacı/Birbirinden davacı/Milleti ıslah eyle,/Allah’ım bize acı!./”

Şairin “Beyit” başlıklı dizelerinde; “Bu ay Ağustos ayı, ben zafere susadım,/Duyurun düşmanlara, dolaşın adım adım./”

Şairini “Sevgi çiçeği çocuk” şiirinin dizelerine bakıyoruz, “Elleri yumuk yumuk/Gözleri engin ufuk../Evimize mutluluk,/Seninle geldi çocuk./..” dizeleriyle yeni doğan çocuğa yaşılan şiiri  okumaktayız.

Osman Karataş’ı kutlar, yeni eserlerinde buluşmak umuduyla başarılarının devamını dileriz.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar