29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Kaplumbağalar Uzun Yaşar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaplumbağalar Uzun Yaşar
Abone ol
Osmaniye Anadolu Lisesi Öğretmeni  Fatih Özkan’ın, kültürümüze kazandırdığı önemli eserler arasında yeralan bir kitap diyebilirim.

Osmaniye Anadolu Lisesi Öğretmeni  Fatih Özkan’ın, kültürümüze kazandırdığı önemli eserler arasında yeralan bir kitap diyebilirim.

Önemli bir kitap derken, Öğrencilerini yazın alanında özendirmek amacı ile bir öğretmenin özverisi eser olarak “Kaplumbağalar uzun yaşarkitabını görmekteyim.

Öğretmen Fatih Özkan’ın öğrencileri ile birlikte hazırladığı ilk kitap değil bu eser. Daha önceki yıllarda da bu tür eserleri görmekteyim.

Osmaniye Anadolu Lisesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatih Özkan, kitabın ilk sayfasında bakın neler yazmış: “Eğitim adına atılan her adım büyüktür; harcanan her çaba, bir gün olumlu neticeler doğuracaktır.

Bu yüzden eğitim için yaptıklarımızın meyvesini hemen bulamayacağımızı kabul etmeliyiz. Aksi takdirde amaçlarımızı gerçekleştirmek için çıktığımız yoldan çok çabuk döneriz….”bu tümcelerle devam eden bir giriş yazısı.

Kitap 122 sayfadan oluşuyor, sayfaları arasına 12 öykü yerleştirilmiş. Kitabın sayfalarındaki her öykü bir öğrenci tarafından kalemi alınmış. Her öykünün sayfaya yerleştirildiğinde bir de resim çizilerek öyküye uygun olarak yerleştirilmiş.

Öğretmen Fatih Özkan, sabahları okula gelip, dersine girip çıktıktan sonra evine veya kahvehaneye gidip zamanı boş yere harcayan öğretmenlerden olmamış.

Öğrencilerinin yetişmesi için eğitimci sorumluluğu ile onlara edebiyat ve kültürel alanda uğraş vermelerini sağlamış.

Öğrencilerini özendirmek amacı ile şiir ve kısa öyküler yazmalarını önermiş. Değişik türde çalışmalar yapan öğrencilerini bir masa etrafında buluşturmuş, eserlerinin değerlendirilmesi ve kalıcı hale gelmesi, gelecek kuşaklara aktarılması için kitaplaştırmak istemiş.

Öğrencilerinin eserlerini okuyup incelemiş, düzeltmelerini yapmış, onların yeni eserlere imza atmalarını sağlamak amacı ile ortak kitap çıkarma fikrini ortaya koyarak bunu da somutlaştırmış.

Elimizdeki bu kitapta; Fatma Yıldız,Aslıhan Gönüler, Ece Kuru, Gülgez Şuheda Çelebi, Gökçe Nur Çunkur, Rabia Gök,Ahmet Hakan Toprak, Fatma Şule Şahin, İlayda Tel ile birlikte öğretmen Fatih Özkan’ın öykülerini okumaktayız.

Kitapta öyküleri yeralan öğrenciler edebiyat alanında kendilerini ileriye taşıyabilmek için, yeni eserler ortaya koyma heyecanı yaşıyorlar. Osmaniye Kitap Fuarı’nda kitaplarını sergilerken, sınıf arkadaşları ve ailelerinin yanında daha özgüvenlerinin artmakta olduğunu gözlemledim.

Lise öğrencilik yıllarında kitap fuarına eseri ile katılmak, o kitaplarını okurlarına imzalama heyecanı yaşayan bu öğrencilerimiz geleceğe daha umutlu bakıyorlardı.

Öğretmen Fatih Özkan kitabın  ilk sayfasında; “eleştiri ve yorumlarınız için” diye yazarak e-posta adresini de yazıyor. Kitabın eleştirilmesini ve daha kusursuz eserler çıkarmayı amaçladıklarını vurgulamış oluyor.

Yine kitabın giriş yazısında, kitaba eserlerini veren öğrencilere teşekkür eden öğrencilerine, öykülerdeki çizimleri yapan öğrencisine ve kitabın yayınlanmasında kendisine cesaret veren öğrencisine de ayrıca teşekkür eden Fatih Özkan, sözlerinin sonunda; “Kaliteli ve daha güzel öyküler okumak istiyorsanız bu ‘genç yazarları’ destekleyin.

İnanıyorum ki bunu en iyi şekilde yapacaksınız.”diye sözlerini tamamlıyor.
Öncelikle öğretmenimiz Fatih Özkan’ı öğrencilerini yazın alanında özendirdiği için, öğrencileri ise böylesi bir kültürel alandaki uğraşları için kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 
 


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar