28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Aşka Açık Unutulmuş Kapımız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşka Açık Unutulmuş Kapımız
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesi doğumlu, ancak Adana’da yaşamını sürdüren Avukat Ali Ozanemre’nin yeni şiir kitabı “Aşka açık unutulmuş kapımız” adını taşıyor.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi doğumlu, ancak Adana’da yaşamını sürdüren Avukat Ali Ozanemre’nin yeni şiir kitabı “Aşka açık unutulmuş kapımız” adını taşıyor.

Daha önce öykü, deneme ve şiir kitapları da bulunan Ali Ozanemre, üyesi bulunduğu Adana Yaşam Sanat Derneği (Aysad) yayınları arasında çıkardığı “Aşka açık unutulmuş kapımız” adlı şiir kitabını 104 sayfadan oluşturmuş.

Şairimiz kitabının ilk sayfasını açtığımızda; “Aşka açık unutulmuş kapımız/ Cancağızım  gir içeri çekinme” sözlerini okumaktayız. Kitapta toplam 71 şiir sayfaları süslemiş. Çoğunluğu kısa dörtlüklü veya bir dörtlükten oluşan şiirlerin başlıkları dahil, harflerin tamamı küçük olarak yazılmış. Bu da şiir yazma veya dizgi sanatında ayrı bir özellik olarak değerlendirilebilir.

Kitaptaki şiirlerinin harflerinin tamamının küçük yazılmasını gördüğümde 1979 yılına doğru aklım gerilere gitti. İlk şiir kitabım “İsyanlar kana bulandı”yı kumpasla kendi ellerinde dizip tamamı küçük harflerden oluşturmuştum.
Ali Ozanemrenin bu şiir kitabındaki dizgi tekniğini görünce 1979’lara gittim birden. 

Sevgi, hayatın gerçeklerinden, çocuklardan, duyguların karmaşasından, hayatta olmayan şairlerin anılarına, düşünce ve görüşlerin yoğrulduğu dizelerden oluşan dizelerle dolu şiirleri zevkle, ama her satırında duygu dolu düşüncelerle okuyacaksınız. 

Kitaptaki “bom” adlı şiirini paylaşalım sizlerle: “öyle ucun tutma eğreti gelin/çektinse pimini, fırlatacaksın/nereye giderse gitsin cesaret/dağılırım koyağında vadine/sen beni yakacaksın./” 

Karacoğlan’a başlıklı şiirine bakıyorum: “incecik elifler yağar/Elif’ime/ela gözlerini sevdiklerinden/yüzyıllardır curasını çaldığım/vekil kıldın gelinleri kızlara/kime/”

İki dizeden oluşan “çöplük” adlı şiir, çok şeyleri anlatmaya yetiyor. “daha geçen bayram temizlemiştik/kim süpürdü üstümüze kavgayı/”

Şairin “yitik şair” adlı şiirinin ilk dörtlüğünü paylaşmak istiyorum: “tembellik etmedi aşka şiire/her imgenin yakasına el sundu/sözcükler dibinde sözcük aradı/bir de kara bahtı gülebilseydi/”

Şair-Yazar Ali Ozanemre’nin akıcı sözcüklerden oluşan “aşka açık unutulmuş kapımız” şiir kitabının ardından yenilerinin geleceği düşüncesiyle, başarılarının devamını diliyoruz. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar