25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6

Türkoğlu’da yağlı boya resim sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkoğlu’da yağlı boya resim sergisi
Abone ol

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçe Belediyesi  hizmet binasında “Kitre Bebek ve Yağlı Boya Sergisini” düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa, GAKSA Üniversitesi Rektörü Işın Fırat, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Resim sanatçısı Aynur Atanur, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve davetliler katıldı.

Sergi açılışından sonra açıklama yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Belediyesi olarak, farklı ve farkındalık yaratan, projelere imza atmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümle tanıştıktan sonra bu farkındalık yaratan, Kitre Bebek ve Yağlı Boya çalışması sergimizi açmaya karar verdik.

Sergiyi Türkoğlu Belediyemizin içerisinde açarak, hem Türkoğlu Belediyemizi, hem de Sergiyi tanıtmak istedik. Gerçekten çok güzel bir proje, Kahramanmaraş’ta daha önce yapılmayan ve çok emek isteyen bir proje. Adı heykel ama normalde biblo gibi, bizim tarihimizdeki, Türk toplumunu giysilerini, yaşam tarzlarını yansıtan çalışma.

Araştırdım Keven otunun suyundan alan kitre, normalde heykelin adı kitre değil, orada kullanılan yapışkanın, zamkın adı. Bizim bildiğimiz 1500-2000 bin rakımda yetişen keven otu öz suyundan yapılan bir zamk, aynı zamanda ebru suyunun da yoğunlaşması için kullanılan bir madde, bunu da öğrenmiş olduk.

Burada emeği geçen hem Türkoğlu Belediyesi personellerine, hem de GAKSA üniversitesi teknik heyetine hocalarıma, programa katılan başta çok saygı değer kaymakamız ve siz değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

GAKSA Üniversitesi Rektörü Işın Fırat; “Kadrini bilmediğimiz bir medeniyetin ardınca yola düşmeye karar verdik. Anadolu Selçuklu peşine düştük. Ah ve vefa dediler, değerli belediye başkanımız vefa vaktidir dediler. Ve önünden geçip gittiğimiz, görmediğimiz medresenin külliyenin, köprünün kıymetini bilmelidir halkımız dediler ve işbirliği ile kalktık Anadolu Selçuklu büyüklerinin Kitreden yapılmış heykellerini sergiledik. Kitre Bebek, Kültür Bakanlığımızın kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerinden bir tanesidir.

İzzeddin Keykavus mezar taşında yazılı olan ‘Biz ki dünyayı terk edip göçtük, Gönül derdi ektik, matemler biçtik, Şimdiden sonra da nöbet sizdedir, Biz sıramızı savdık ve geçtik.” Saygı Değer Belediye Başkanım, bileğinize kuvvet, gönlünüz de merhamet, aklınızda adaleti, hiçbir zaman eksik olmasın. Yolunuz uç Beyliğine değin yürüsün. Allah sizden razı olsun.” şeklinde dedi.

Açılışın yapılmasının ardından davetliler sergiyi gezerek hazırlanan ürünleri yakından incelediler.

Türkoğlu Belediyesi hizmet binası Salonu’nda düzenlenen Kitre Bebek ve Yağlı boya sergisine ilk günden yoğun katılım gerçekleşirken, bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık kalacağı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar