28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Ekinözü Abdurrahim Karakoç Sosyal Tesisi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekinözü Abdurrahim Karakoç Sosyal Tesisi Açıldı
Abone ol

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ekinözü Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ekinözü Sosyal Tesisi önünde gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye BaşkanıFatih Mehmet Erkoç, Ekinözü’ne verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Abdurrahim Karakoç’un adını yaşatacağız

Başkan Erkoç burada yaptığı konuşmada: “Yaptığımız bu tesis, kütüphanesi, toplantı salonu, taziye evleri, internet salonu, kütüphanesi, okuma salonları, meslek kursları merkezi gibi birçok hizmeti Ekinözülü hemşehrilerimize hizmet verecek. Ekinözü halkına verdiğimiz bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda bu güzel tesise yine Ekinözümüzün yanı sıra şehrimizin gururu olan Abdurrahim Karakoç ağabeyimizin ismini verdik. Çocuk yaştan beri sevgi ve saygı duyduğumuz, lise ve üniversite yıllarımızda bizzat kendisi ile tanışma fırsatı bulduğumuz, bugünkü fikriyatımızın oluşmasında şiirleri, konferansları ve deyişleri ile bizlere ilham kaynağı olan Abdurrahim Karakoç ağabeyimizin ismini burada yaşatacağız.

Abdurrahim Karakoç, milletimizin en zor zamanında bile, zalime, hırsıza, arsıza, üçkağıtçıya kalemi ile ‘durun’ diyerek bir duruş sergileyen değerli bir büyüğümüzdür.

Bugünkü Türkiye ruhunun oluşmasında da Abdurrahim Ağabeyin çok büyük katkısı var. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da konuşmalarında defalarca onun şiirlerinden dizeler okumuş, hissiyatını anlatmak, yüreğinin sesini anlatmak için Abdurrahim Ağbinin dizelerinde bunu bulmuş ve defalarca okumuştur. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdurrahim Karakoç’un şiirleri ve dizeleri ile halkımıza seslenmiş olması bizim için, Kahramanmaraş için, Celamız için büyük bir mutluluk verici olaydır. İnşallah gençlerimiz de bu tesisten faydalanarak Abdurrahim Karakoç ağbimiz gibi büyük bir insan olmaya çalışırlar” dedi.

İçmesuyu Şebekesini büyük oranda bitirdik

Kendilerinin göreve gelir gelmez Ekinözü’nün eksiklerini tespit ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Biz göreve geldiğimizde ve daha öncesinde İl başkanlığı dönemlerimizde buraya geldiğimizde içme suyunun sağlıksız olduğundan halk şikayet ederdi. Ancak o zamanlar belediye bizde olmadığı için bir şey yapamazdık. Biz göreve gelir gelmez ilk olarak içme suyu şebekesini çözeceğimizin sözünü verdik ve derhal şebekeleri değiştirmeye başladık ve büyük oranda da tamamladık” diye konuştu.

İlk sıcak asfalt biz getirdik

Ekinözü İlçesine ilk sıcak asfaltı kendilerinin getirdiğine vurgu yapan Başkan Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “ Biz göreve gelir gelmez, Ekinözümüzün yollarını ilk defa sıcak asfaltla buluşturduk, kaldırımlarını parke taşları ile döşedik. Grup yollarımızda hem genişletme yaptık, hem asfaltını yaptık hem de bir kısmını asfalta hazır hale getirdik. Ayrıca İçmelerden Ilıca’ya eskiye göre konforu daha da yüksek bir yolla Alişar üzerinden bir bağlantı sağladık. İnşallah daha da gelişeceği inancındayız.

Ekinözümüze bir millet bahçesi yaptık, spor sahaları yaptık. Çok şükür verdiğimiz birçok sözü yerine getirdik ve getirme gayretinde olduk.”

İlçe hüviyetine kazandırdık

Ekinözü’nü ilçe hüviyetine kazandırdıklarının altını çizen Başkan Erkoç şöyle konuştu: “Çok şükür Ekinözümüzü bir ilçe hüviyetine kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu bölgeye DSİ ile yaptığımız ortak protokolle Sarımağara su kaynaklarından, Akdere’den, Sivas sınırından su getiriyoruz. İhalesini DSİ’ye yaptırdık ve çalışmalar başladı. Bu kaynak suyu bir iki yıl içerisinde cazibe ile buraya da akacak. Daha kaliteli daha masrafsız bir su gelmiş olacak.

Yine buraya ortak bölge çalışmaları kapsamında Elbistan Afşin ve Ekinözü’nü kapsayacak şekilde 4200 dönüm alan üzerine Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Burada 60 bin büyükbaş hayvan olacak. Bu konuda 425 başvuru oldu ve bu bölge için de önemli bir iş kaynağı olacak. Bölge yoğun bir şekilde hayvancılığın da merkezi haline gelecek. Türkiye’nin kırmızı et üretiminde bu bölgenin yüzde 5 payı var ve bu daha da artacak. Mezbahaneler olacak, içerisinde endüstriyel tesisler, sucuk ve salam fabrikaları ve birçok tesisler olacak. Yatırımcılar da yoğun bir şekilde bekliyorlar ve nümüzdeki birkaç ay içinde arsa tahsisleri de yapılacak. Müteşebbis heyet kuruldu. Bölge hızla gelişmekte ve gelişmeye de devam edecek.

Kahramanmaraş artık tüm ilçeleri ile beraber kalkınmakta ve tüm ilçeleri ile beraber büyümekte. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin birlikte çok güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz.

Bu tesisin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve AK Parti Milletvekili İmran Kılıç birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından Ekinözü Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzel, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bir Teşekkür Plaketi takdim etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ekinözü Abdurrahim Karakoç Sosyal Tesisleri hizmete açılarak birimleri gezildi.

Başkan Erkoç daha sonra Ekinözü Kaymakamlığına geçerek Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar’ı makamında ziyaret edere bir süre sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar