29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Başkan Hayrettin Güngör Görevine Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Hayrettin Güngör Görevine Başladı
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev devir teslimi yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev devir teslimi yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen devir teslim töreninde Büyükşehir Belediyesi ilk kurucu Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, görevi yeni seçilen Hayrettin Güngör’e devretti.

Devir teslim töreninde bir açıklama yapan ilk Kurucu Başkan Erkoç: “Allah’a hamdolsun bugün Kahramanmaraş’ımızda coşkuyla yeni bir dönemi başlatmaktayız. Rabbimize hamd ediyoruz, beş yıl önce 30 Mart 2014’te saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi aday göstermesi, aziz hemşehrilerimizin de teveccühüyle Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştuk. Beş yılda gecemizi gündüzümüze katarak hamdolsun Kahramanmaraş’ımıza çok önemli hizmetler yaptığımızın inancındayız.



Beş yılı dolu dolu geçirdik, Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere, halkımızın özlediği yere çok önemli adımlar atıldı bu dönemde, hep beraberce. Kahramanmaraş’ımız özellikle yeni büyükşehre dönmüştü, bütün şehir oldu aynı zamanda. Bazı iller daha önce büyükşehirdi Gaziantep, Kayseri şehir merkezinde; onlar il genelinde bütün şehre döndü ama biz hem bütün şehir olduk hem büyükşehir. Başta kırsalda elli belde belediyemiz kapanmıştı. Özel idare kapandı dört yüz yirmi mahallemizin bağlı olduğu, bunlarla beraber büyük bir altyapı yükü gelmişti. Hamdolsun bu altyapı işleriyle başladık, vizyon projelerle beşinci yılımızı doldurmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hayırlı uğurlu olsun inşallah Kahramanmaraş’ımıza yeni dönemimiz.

Bu beş yıllık dönemde biz aslolan daha doğrusu 2001’den bu yana Kahramanmaraş’ımızda siyasete başladığımızda; Ak Parti’yi kurduğumuzda 2001 yılında ilçe başkan yardımcısı olarak görev almıştım. Tabii o günlerde daha önce ki konuşmamda belirttim: ‘Biz bu günleri hesaplamamıştık’, Büyükşehir Belediye Başkanı olacağız, çok güçlü bir şekilde iktidara geleceğimizi. 2001’de hava parçalı bulutlu, fırtınalı dönemlerde o dönemler, bu yıllar görünmemekteydi Allah’a hamdolsun, Allah bize Ak Parti iktidarlarını ve güçlü iktidarları ve Türkiye’mize çok büyük hizmetler yapmayı nasip eyledi.

Bize de İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasip eyledi. Ve Kahramanmaraş’ımıza bu 17 yıllık yoğun çalışma dönemimizde, beş yılı büyükşehir ama daha önce teşkilatlarda ki yaptığımız görevlerle her zaman Kahramanmaraş’ımızın daha güzel daha iyi bir yere gelmesi için gayret ettik. Etmeye de devam edeceğiz aslolan bizlerin bir makama gelmesi değil, her şeyimizi borçlu olduğumuz bu kahraman şehrin daha güzel daha yaşanabilir daha müreffeh olması. Siyasete başladığımızda da aziz vatanımızı, aziz milletimizi hak ettiği yere getirmekti. Yani 2001’de biz bir makama gelelim, bir mevki sahibi olalım, kendi derdimizle kendi nefsimizin peşinde koşalım gayreti ve kaygısı olmamıştı. Hamdolsun saygıdeğer Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye’mizi, aziz milletimizi, Kahramanmaraş’ımızı hak ettiği yere getirme gayreti içinde olduk.

Bugün çok değerli bayrağı çok değerli, Kahramanmaraş’ımızın teveccühüyle seçilmiş saygıdeğer Belediye Başkanımız Hayrettin Bey’e teslim etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Biz inanıyoruz ki Hayrettin Bey, Kahramanmaraş’ımıza daha büyük hizmetler yapacak, daha güzel hizmetler yapacak: Kahramanmaraş daha da güzel günlere yürüyecek inşallah ve Kahramanmaraş hak ettiği yere gelecek, buna inancımız tam. Hayrettin Bey bu konularda çok tecrübeli bir arkadaşımız, inanın bugün de biz görevi gönül rahatlığı içinde teslim etmenin mutluluğunu da yaşamaktayız.

Ben kendisine başarılar diliyorum inşallah. Bu önümüzde ki dönemde çok büyük işlere imza atmasını diliyoruz. Temennimiz, gönlümüz bundan yana. Her zaman da bize ihtiyaç olduğunda yanı başında olacağız. Aslolan Kahramanmaraş, Hayrettin Bey’in başarısı Kahramanmaraş’ın başarısı. Kahramanmaraş’a hizmet hepimize hizmet! Bir hemşeriniz olarak, bir vatandaş olarak her zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında olacağız. Ona destek olacağız, ayak bağı olanların karşısında olacağız. Daha iyi hizmet için fitne fesatçıların karşısında olacağız. Ve tüm gücümüzle bize ihtiyaç olduğunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında olacağız. Ahlaki bir duruşla, lafla değil icraatla bunu da Kahramanmaraş halkımız görecek. Biz inanıyoruz Hayrettin Bey’e, bugün de Kahramanmaraş’ımız zaten gördü. Belediyeler Birliği’de ilk meyvesini de  vermeye başladı, kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün burayı devrederken burada ki araçlardan dolayı da dediğimiz gibi aslolan Kahramanmaraş’a hizmet, aslolan Kahramanmaraş’ımızı daha da yukarılara, daha yanabilir, daha huzurlu, daha müreffeh, daha mutlu hale getirmek. Ve Ak Belediyeciliği, Ak kadroları en üst seviyeye! Ak Kadrolar, Ak Belediyeciliği en üst seviyeye çıkarması bizim özlemimiz. Dediğimiz gibi Başkanımıza başarılar diliyoruz, hepinize çok teşekkür ediyoruz. Başta saygıdeğer Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlere destek veren aziz hemşerilerimize, çok değerli çalışma arkadaşlarımıza, bu beş yıl boyunca bizimle beraber koşturan, çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere bizlere destek olan, bizlerin bu hizmetleri yapmış olmasında katkısı olan herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Bugün mazbatamızı aldık yeni bir göreve başlıyoruz. Ben birkaç hakkı teslim etmek istiyorum. Öncelikle Kahramanmaraş’ta kurucu belediye başkanlığı yapan ve kuruluşun bütün zorluklarına rağmen güzel hizmetler gerçekleştiren, her zaman ifade ettiğim gibi Kardeşim Fatih Mehmet Erkoç’a gerçekten huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun diyorum.

Biz bir davanın neferleriyiz. Biz de ayrılık olmaz. Şu anda sorumluluklarımız farklı ama biz aynı davanın yolcuları olarak el ele kol kola verip şehrimiz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Birkaç hakkı daha teslim etmek istiyorum. Dört ay yorucu bir seçim süreci geçirdik. Burada özellikle AK Parti teşkilatımıza, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatımıza, il başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve tüm mensuplarımıza bu yorucu ve özverili çalışmadan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Hem AK Partimizin hem de Milliyetçi Hareket Partimizin gerçekten bir uyum bir görev dağılımı, bir birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci yürüttük.

Belediye başkan adaylarımıza teşekkür ediyorum. Şu ana kadar görev yapmış aday olamayan belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Sağolsunlar gerçekten güzel bir çalışma yürüttük. Demokrasinin güzelliği de bu. Kırmadan, dökmeden bugün buraya geldik.

Biz aday olduğumuzda AK parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı idik. İlerleyen süreçte Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı olduk. Ama bugün bu mazbatayı aldığımızda Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. Biz oy veren ve vermeyen bütün hemşehrilerimizin belediye başkanı olacağımıza söz vermiştik. Bu sözümü tekrarlıyorum ve biz herkesin belediye başkanı olacağız.

Seçimin kendine göre bir atmosferi var. Biz seçimi sahada bıraktık. Artık bugün sorumluluk üstlenme dönemi. Bu mazbata bize bir yetki veriyor, belediye başkanlığı yetkisi veriyor ama aynı zamanda çok ciddi bir sorumluluk veriyor. Biz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bundan sonraki süreçte tüm paydaşlarımızla, eski belediye başkanlarımızla, mevcut belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, şehrin önde gelen aktörleriyle birlikte olup, istişare halinde bu şehre yapılanların üstüne bir şeyler eklemeye geldik.

Hemşehrilerimiz müsterih olsun. Biz kırmadan, dökmeden, birleştirici bir ruhla, partimizin ilkeleri çerçevesinde bu süreci yürüteceğiz.

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanımıza ve Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanına da ayrıca özel olarak teşekkür ediyoruz. Partimize teşekkür ediyoruz. Çünkü bu süreç bir ekip işi. Bundan sonra da ekip işi olacak. Biz bu ekip birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki süreçte önemli işler yapmayı umuyoruz.

Önümüzdeki süreçte Şehr-ül  Emin sıfatına layık olmaya çalışacağız. Şeyh Edebali’in dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu içerisinde inşallah hizmet edeceğiz.

Şehrimizin ihtiyaçları var. Yapılanlar var. Her zaman ifade ettik. Şu ana kadar Türkiye’nin her tarafına olduğu gibi Kahramanmaraş’ımıza da önemli hizmetler yapıldı. Gerek merkezi hükümet tarafından gerekse belediyelerimiz tarafından. Ama şehrimizin ihtiyacı var mı var. Her zaman şunu ifade ettik. Biz yaşadıkça şehirlerin, yerleşim yerlerinin ihtiyacı bitmeyecek. İşte biz de önümüzdeki süreçte bir öncelik dahilinde bu ihtiyaçları gidereceğiz. Burada hem merkezi hükümetle hem de ilçe belediyelerimizle birlikte uyumu son derece önemsiyoruz.

Ben bu duygularla Allah bizi mahcup etmesin diyorum. Sorumluluğumuzu biliyoruz, hedeflerimizi biliyoruz, ihtiyaçları biliyoruz. Bu bilinç içerisinde inşallah, Rabbim bize görev yapacağımız bu süreç içerisinde başarılı kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bütün hemşehrilerime göstermiş oldukları bu desteklerden dolayı, en derin selam ve saygılarımı iletiyorum. Bugün buraya geldiniz, teveccüh gösterdiniz, bize destek verdiniz. Değerli hemşehrilerim, şunu da ifade edeyim ki; bu tebrik kısmını biraz kısa tutmayı düşünüyoruz. Haftaya Cuma’ya kadar bütün tebrikleri kabul edeceğiz. Bir hafta bir gün belirlemeyi düşünüyoruz. Takdir edersiniz ki bizim çalışmamız lazım. Sizin hakkınızı korumamız lazım. Bu şehrin ihtiyaçlarını yerine getirmemiz lazım. Onun için tebrikleri kısa tutmamız lazım. Öbür hafta bir gün belirleyeceğiz, sabah, öğlen akşam gibi arkadaşlar sizlere duyuracaklar. Her zaman ulaşılabilir olacağız. Bize ulaşacaksınız bunu da buradan söylüyorum. İnşallah Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum, bütün hemşehrilerime tekrar en derin selam ve saygılarımı sunuyor, Allah’a emanet olun diyorum.

Bu arada Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcımıza ve Fatma Şahin başkanımız başta olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Buraya gönderdikleri araçlar için. İtfaiye aracımızı Mehmet Gürbüz Başkanımıza yani Elbistan’a göndereceğiz. Diğer araçlarımız da ilgili birimlere verilecektir” diye konuştu.

Belediye binası önünde gerçekleştirilen açıklamaların ardından dua yapıldı. Yapılan duanın ardından başkanlık makamına geçildi ve ilk kurucu Başkan Fatih Mehmet Erkoç, görevi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e devretti.

Devir teslim töreni sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilk kurucu başkan Fatih Mehmet Erkoç’u kapıya kadar uğurladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar