20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Olimpik yüzme havuzunun açılışı yapıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpik yüzme havuzunun açılışı yapıldı!
Abone ol
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Osmaniye’nin Kadirli ilçesini ziyaret etti. 

Avrupa Birliği Bakanı ve BaşmüzakereciÖmer Çelik Osmaniye’nin Kadirli ilçesini ziyaret etti. 

Kadirli’de Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, daha sonra Kadirli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu yaptı.

 Loğoğlu, “Bu tesislerin yapımında emeği geçen başta   Cumhurbaşkanımız olmak üzere Spor Bakanımıza ve sizlere Osmaniyeli hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Osmaniye olimpik yüzme havuzunda 13778 üyemizle 3000 lisanslı sporcumuzla günlük 1000 vatandaşımıza hizmet vermekteyiz. Bugün burada açılışını yapacağımız, yarı olimpik yüzme havuzumuzda yediden yetmişe tüm Kadirli’li halkımıza hizmet verirken aynı zamanda sadece Türkiye şampiyonu değil dünya şampiyonları yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Bugün ilçemize kazandırdığımız Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu konusunda büyük bir beklenti vardı. Yavrularımızın tatile girdiği bir dönemde açılışının yapılmasıyla, çocuklarımız burada yüzme sporunu öğrenecekler. Belki de Osmaniye’mizin adını dünyaya duyurabilecek yetenekli sporcular çıkacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Törende konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Birçok güzellikleriyle meşhur olan bölgemiz Çukurova, bilindiği üzere kavurucu sıcaklarıyla da oldukça meşhurdur. Özellikle bu sıcaklarda yazın yaylalara gidemeyen aileleri çocuklarıyla beraber ağırlayacağımız, beraber bir sosyal faaliyet gerçekleştirecekleri bir mekân olacak olan bu yüzme havuzumuz Kadirli’mize hayırlı olsun. Her alanda olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız da Osmaniye’mizi tesisleşme hamlesiyle futboldan yüzmeye, atıcılıktan eskrime kadar çok sayıda spor branşı birbirinden güzel ve kullanışlı tesislere kavuşturuyor. Yüzme branşı için inşa edilen tesisler de bu önemli hamlenin dikkati çeken yatırımlarından sadece biri. İnanıyorum ki buraya sadece eğlenmek serinlemek için de olsa gelecek olan çocuklarımız bir müddet sonra bu sporu sevecek ve ondan sonra, atılan her bir kulaç, Allah’ın izniyle olimpiyatlarda kazanılacak madalyalara bizi bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

Son olarak konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci   Ömer Çelik, Kadirli’de vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “En büyük sevinçlerimizden biri; bizim yaş grubumuzun okuduğu zamanlarda, Çukurova’da, neredeyse merkezlerde bile bir tane ya olan ya olmayan tesislerin, bugün ilçelerimize kadar en ücra köşelere kadar ulaşmış olması. Osmaniye, bu bakımdan, kendi ölçeğindeki illere göre çok daha fazla tesise, çok daha çeşitli tesise sahip bir ilimiz. Bunu hak ediyor, daha da fazlasını hak ediyor” dedi.
 
Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açılmasının bölge için çok önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, “Genç arkadaşlarımızın, bu havuzda yüzme sporunu öğrenmeleri, buradan iyi sporcular çıkması ve bölgemizin adını duyurmaları hepimiz açısından çok kıymetli. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyoruz” dedi. Ülke ekonomisinin büyüdüğünü ve bunun her alanda olduğu gibi spor alanına da yansıdığını kaydeden Bakan Ömer Çelik “Bu bölgede yüzme sporu havuzlarda değil kanallarda öğreniliyordu. Tabi bunun da bir takım tehlikeli sonuçları oluyordu. Bu havuzlar sayesinde bu tür tehlikeleri de bertaraf etmiş oluyoruz. Sporcu arkadaşlarımız için gençlerimiz için çok güzel, hayırlı tesisler bunlar” dedi.

Ülkenin geleceğinin gençlik olduğunu da vurgulayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci   Ömer Çelik, “Gençliğe ne kadar yatırım yapsak az. Kültürel açıdan, sportif açıdan yaptığımız yatırımları devam ettireceğiz, daha da fazlasını yapacağız. Eminim buradan iyi sporcular yetişecek. Sporcu olmayanlar da bu sayede dünyanın en güzel sporlarından biri olan yüzme sporunu öğrenmiş olacaklar.” diye konuştu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci   Ömer Çelik, tesisin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi. 

Açılış konuşmalarının ardından Kadirli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci   Ömer Çelik ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Bakan Çelik’e açılış sonrasında Karatepe Kilimi hediye edildi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci   Ömer Çelik, Kadirli’deki açılışın ardından Osmaniye il merkezini ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Ömer Çelik, daha sonra Osmaniye’den ayrıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar